Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ορίστηκε το ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων στη Σκόπελο από τις πλημμύρες του 2015
Ορίστηκε το ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων στη Σκόπελο από τις πλημμύρες του 2015

Ορίστηκε το ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων στη Σκόπελο από τις πλημμύρες του 2015

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους δικαιούχους

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον καθορισμό αποζημίωσης των πληγέντων κατοίκων της Σκοπέλου από τις της 22ας και 23ης Σεπτεμβρίου, καθώς αναρτήθηκε στη Διαύγεια η του υπουργού Οικονομικών, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας κι Ανάπτυξης, η οποία υπογράφτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2019 και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της ς και αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, τα οποία κατεγράφησαν από την αρμόδια Επιτροπή ως ολοσχερώς κατεσμένα από την πλημμύρα.

Η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 30% του συνόλου, της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της ς και με ανώτατο όριο τα ποσά που προβλέπονται στον υπό στοιχείο 14 Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1407/2013.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται στους δικαιούχους από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από προσκόμιση των κάτωθι εγγράφων στη Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία καθορίζει με σχετικό έγγραφό της προς την Περιφερειακή Ενότητα, το χρόνο έναρξης συλλογής των δικαιολογητικών :

α) Βεβαίωση της αρμόδιας Περιφέρειας στην οποία αναγράφεται η επωνυμία, το ΑΦΜ της επιχείρησης, η ζημία που υπέστη αναλυτικά ανά κατηγορία και συνολικά, καθώς και περί εγκατάστασης και άσκησης νόμιμης δραστηριότητας της επιχείρησης εντός της ζώνης οριοθέτησης, δηλ. Δήμο και Δημοτικό Διαμέρισμα.

β) Πρακτικό εκτίμησης ζημιών, υπογεγραμμένο από την αρμόδια Επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης ζημιών.

γ) Βεβαίωση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής

Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία βεβαιώνεται ότι δεν έχει εγκριθεί δωρεάν κρατική αρωγή για τις ίδιες ζημιές κτισμάτων με βάση το άρθρο 10 του ν.2576/1998, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 84 του ν. 4313/2014 και ισχύει, ούτε εκκρεμεί σε αυτήν σχετική αίτηση.

δ) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρονται όλες οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας τις οποίες έλαβε βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 1407/2013, η οικεία επιχείρηση και οι επιχειρήσεις που συνιστούν ενιαία επιχείρηση, όπως αυτή ορίζεται στους ανωτέρω Κανονισμούς, κατά το οικονομικό έτος δημοσίευσης της παρούσας απόφασης και κατά τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη. Οι ενισχύσεις αυτές αθροιζόμενες με την παρούσα ενίσχυση δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ, όπως καθορίζεται στον Κανονισμό (ΕΕ) 1407/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (το αντίστοιχο ανώτατο ποσό για επιχειρήσεις που εκτελούν οδικές εμπορευματικές για λογαριασμό τρίτων, είναι 100.000 ευρώ).

ε) Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο δικαιούχος δεν αποζημιώνεται από άλλον φορέα για τις ζημιές της παρ. 2 του παρόντος άρθρου. Ζημιές οι οποίες καλύπτονται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αποζημιώνονται μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το ποσό που εισπράχθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία, το άθροισμα των οποίων (ασφαλιστηρίου συμβολαίου και επιχορήγησης), δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 100% της εκτιμηθείσας ζημίας.

στ) Βεβαίωση της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εμφανίζεται το συνολικό ύψος αποζημίωσης που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος ή άλλως Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου περί μη ύπαρξης ασφαλιστικού συμβολαίου με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

ζ) Πιστοποιητικό πρωτοδικείου, των τελευταίων 30 ημερών, περί μη πτώχευσης.

η) Γενικό Πιστοποιητικό από το Γ.Ε.Μ.Η.

θ) Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης της εταιρείας από το Γ.Ε.Μ.Η.

ι) λοιπά δικαιολογητικά ς όπως προβλέπονται στο άρθρο 3 παρ. 3 περίπτ. θ της υπ' αριθ.

20725/Β.979/10-05-2011 Υπουργικής Απόφασης, όπως ισχύει, και εξειδικεύονται από την Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία τηρεί όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά για τουλάχιστον δέκα (10) οικονομικά έτη από την ημερομηνία καταβολής της επιχορήγησης.

Η βεβαίωση περί του ύψους των ζημιών παρέχεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας με βάση τις ζημιές που κατέγραψαν οι αρμόδιες πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες επιτροπές. Από το ύψος της εκτιμηθείσας ζημίας αφαιρείται τυχόν ασφαλιστική αποζημίωση που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση