Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Οριακή νίκη του SPD στις γερμανικές εκλογές
Οριακή νίκη του SPD στις γερμανικές εκλογές

Οριακή νίκη του SPD στις γερμανικές εκλογές

Μετά την οριακή νίκη του SPD στις γερμανικές , “φουντώνουν” τα σενάρια για παράταση θητείας της Άγκελα Μέρκελ.

Για τη διαμόρφωση κυβέρνησης η κατάσταση δυσκολεύει από το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν αναδείχτηκε από τις πανίσχυρο και αδιαμφισβήτητα κυρίαρχο στο πολιτικό .

Για τα σενάρια που αφορούν στη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, τίποτε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ό,τι και να λέγεται σήμερα.

Ακόμη και ένας νέος «μεγάλος συνασπισμός» παραμένει ανοιχτός, με εναλλαγή ρόλων σε σύγκριση με τον απερχόμενο, που θα βρει το SPD και τον Σολτς στην θέση του οδηγού.

Έτσι, δεν αποκλείεται το τυπικό τέλος της παρουσίας της Ανγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία – και, κατά συνέπεια, στις συνόδους κορυφής της και σε όλα τα διεθνή φόρα – να παραταθεί επί αρκετούς μήνες. Η ιδια φαίνεται να μην έχει αντίρρηση σε ένα τέτοιο σενάριο.

Σήμερα θα ξεκινήσουν ήδη επαφές, καθώς τόσο ο κ. Λάσετ όσο και ο κ. Σολτς ζήτησαν η επόμενη κυβέρνηση να βρίσκεται στη θέση της πριν από τα .

Για τον επικεφαλής του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Insa, τον Χέρμαν Μπίνκερτ, αυτό που κόστισε κυρίως στον Άρμιν Λάσετ ήταν το γέλιο του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην περιοχή που επλήγη το καλοκαίρι από τις .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση