Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οριακή νίκη του SPD στις γερμανικές εκλογές
Οριακή νίκη του SPD στις γερμανικές εκλογές

Οριακή νίκη του SPD στις γερμανικές εκλογές

Μετά την ορική νίκη του στις γερμνικές , “φουντώνουν” τα σενάρια για παράταση ς της Άγκελα Μέρκελ.

ια τη διαμόρφωση κυβέρνησης η κατάσταση δυσκολεύει από το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν αναδείχτηκε από τις πανίσχυρο και αδιαμφισβήτητα κυρίαρχο στο πολιτικό .

ια τα σενάρια που αφορούν στη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, τίποτε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ό,τι και να λέγεται σήμερα.

Ακόμη και ένας νέος «μεγάλος συνασπισμός» παραμένει ανοιχτός, με εναλλαγή ρόλων σε σύγκριση με τον απερχόμενο, που θα βρει το και τον Σολτς στην θέση του οδηγού.

Έτσι, δεν αποκλείεται το τυπικό τέλος της παρουσίας της Ανγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία – και, κατά συνέπεια, στις συνόδους κορυφής της ΕΕ και σε όλα τα διεθνή φόρα – να παραταθεί επί αρκετούς μήνες. Η ιδια φαίνεται να μην έχει αντίρρηση σε ένα τέτοιο σενάριο.

Σήμερα θα ξεκινήσουν ήδη διερευνητικές επαφές, καθώς τόσο ο κ. Λάσετ όσο και ο κ. Σολτς ζήτησαν η επόμενη κυβέρνηση να βρίσκεται στη θέση της πριν από τα Χριστούγεννα.

Για τον επικεφαλής του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Insa, τον Χέρμαν Μπίνκερτ, αυτό που κόστισε κυρίως στον Άρμιν Λάσετ ήταν το γέλιο του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην περιοχή που επλήγη το καλοκαίρι από τις πλημμύρες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση