Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Ομιλία Κ. Αγοραστού στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ
Ομιλία Κ. Αγοραστού στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ

Ομιλία Κ. Αγοραστού στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ

«Δουλειές, κοινωνικό κράτος, σταθερότητα: το μοντέλο για την Ευρώπη που θέλουμε»

 

«Στα δημοψηφίσματα αποδεικνύεται ότι οι πολίτες στο μόνο που δεν απαντούν είναι στο ερώτημα που τίθεται», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων είναι εύκολα προβλέψιμα γιατί η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, ολοένα και πιο επικίνδυνη στην Ευρώπη, καθώς η κοινωνία απομακρύνεται από τη φυσική της ισορροπία και θα χρειαστεί μεγάλο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό κόστος για να επανέλθει», τόνισε ο κ. Αγοραστός και πρότεινε:«Το μοντέλο για την Ευρώπη που θέλουμε, το μοντέλο της συνεννόησης με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, περιλαμβάνει δουλειές και κοινωνικό κράτος για όλους καθώς και σταθερότητα.

Ως Περιφέρειες και Δήμοι της ΕΕ έχουμε τη  δυνατότητα να βγούμε πιο μπροστά από τα γεγονότα που μας καθηλώνουν και να πάρουμε την πρωτοβουλία ώστε οι κοινωνίες μας «να κάνουν ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά», όπως λέει ο ποιητής».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ποσό 200 εκ. ευρώ για την προώθηση ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων διατροφής εντός και εκτός της ΕΕ… - https://t.co/clHmh3d1aM -

  • Στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ θα εντάξει το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου τα έργα για το Λιμάνι - https://t.co/Fncui0CcJ0 -

  • Δημοπρατείται η συντήρηση οδικού δικτύου στους Δήμους Αλμυρού, Βελεστίνου, Ν. Πηλίου, Ζαγοράς- Μουρεσίου και στον ο… - https://t.co/BNpr2YM8e0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση