Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ομιλία Γιάνη Βαρουφάκη στο Βόλο και παρουσίαση υποψηφίων του νομού Μαγνησίας
Ομιλία Γιάνη Βαρουφάκη στο Βόλο και παρουσίαση υποψηφίων του νομού Μαγνησίας

Ομιλία Γιάνη Βαρουφάκη στο Βόλο και παρουσίαση υποψηφίων του νομού Μαγνησίας

Η πρώτη μέρα της περιοδείας του επικεφαλής του – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη στην Θεσσαλία ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία του στον Βόλο.

Πριν την αρχή της εκδήλωσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε στα τοπικά μέσα, ξεκινώντας με απάντηση σε ερώτηση για το χθεσινό debate των αρχηγών: “Είχαμε μια ευκαιρία να αναπτύξουμε τις σκέψεις μας. Είχαμε μια ευκαιρία οι να καταθέσουμε μέσα από έναν πραγματικό διάλογο σε εσάς τους πολίτες, τους δημοσιογράφους, τις πραγματικές διαφορές μας μεταξύ μας και βέβαια αυτή την ευκαιρία δεν την εκμεταλλευτήκαμε με ένα format, το οποίο ουσιαστικά αναπαράγει την ανοησία που ζούμε 4 χρόνια στη Βουλή, όπου σηκώνεται ο καθένας, βγάζει έναν μονόλογο με τους δικούς του από κάτω, αυτό έκαναν και χθες. Οι απευθύνθηκαν, αυτή είναι η δική μου εντύπωση, ο καθένας στο κοινό του και τελικά δεν νομίζω ότι ήταν ένα τηλεοπτικό ή πολιτικό προϊόν αξίας. Αν υπήρξαν κάποια συμπεράσματα για τους αναποφάσιστους; Μακάρι. Από το τίποτα καλύτερο.

Αν για τα εθνικά ζητήματα η απάντησή του θα ήταν η ίδια με αυτήν στο debate. “Δεν είμαστε από τους πολιτικούς που θυσιάζουμε τα εθνικά θέματα στον βωμό του εντυπωσιασμού. Όποιος απαντούσε κάτι διαφορετικό από αυτό που απάντησα είναι επικίνδυνος για τη χ. Το ερώτημα να σας θυμίσω ήταν: αν 10 κομάντος Τούρκοι πιάσουν μια βραχονησίδα τι κάνεις; Ξέρετε τι ήθελε η κα Τζίμα να με εγκλωβίσει να πω, θα αρχίσω πόλεμο, θα πάρουμε την Πόλη. Αυτό μόνο ένας ανεύθυνος πολιτικός το λέει. Ή από την άλλη μεριά θα του αφήναμε να το πάρουν. Η απάντησή μου ποια ήταν; Πρώτον ζητάς από το Ελληνικό Επιτελείο Στρατού να σου πει εντός μισής ς τι μπορεί να κάνει, γιατί εμείς οι πολιτικοί δε θα είμαστε εμείς που θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, και ταυτόχρονα, ναι, αρχίσεις τα τηλεφωνήματα πρώτα στους Αμερικανούς και τους λες ότι αυτό που έγινε με το Σημίτη δε θα γίνει εδώ, δεν πρόκειται να μας απαγορεύσεις να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που μας μοσχοπουλήσατε. Ταυτόχρονα μιλάς με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Κίνα, μιλάς με όλους με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις και πρέπει να μιλήσεις. Ταυτόχρονα στρατιωτική προετοιμασία και διπλωματία. Φαντάζομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκτίμησαν μια στάση η οποία είναι υπεύθυνη”.

Για το ΔΗΜΗΤΡΑ

«Είναι στο επίκεντρο επειδή η μαύρη προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει εναντίον του κ. Τσίπρα. Εμείς για το ΔΗΜΗΤΡΑ είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι. Είναι το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών. Το λένε νόμισμα, δεν είναι νόμισμα».

Αν οι αποφάσεις του 2015 ήταν μαζί με τον κ. Τσίπρα. «Καλά, σοβαρολογείτε; Βεβαίως ήταν με τον κ. Τσίπρα. Ήμουν υπουργός μιας Κυβέρνησης, αυτό έλλειπε να έκανε ο κάθε υπουργός του κεφαλιού του. Ήταν όλα συμπεφωνημένα, η τελευταία λέξη. Θα μου επιτρέψετε να σας πω αυτό που είπα χθες στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος ως θρασύδειλος πολιτικός που είναι δεν απάντησε. Του λέω, ένα πράγμα υποσχέθηκες στο λαό της Νέας Δημοκρατίας που σε εξέλεξε, το θυμάσαι; Το Σεπτέμβρη του '15 υποσχέθηκε Εξεταστική Επιτροπή για τον Βαρουφάκη και το '15. Εμείς στη Βουλή όταν μπήκαμε το '19 απαιτήσαμε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από τη Βουλή για την πτώχευση του ελληνικού κράτους και για το 2015 συγκεκριμένα. Κανένας δεν δικαιούται να μιλάει για το 2015. Εγώ ήμουν απόλυτα περήφανος, ήμουν ο μόνος υπουργός των τελευταίων 13 ετών που μελέτησα πλαίσιο τα μνημόνια και δεν υπέγραψα κανένα, γι' αυτό με μισούν. Που σηκώθηκα μπροστά στο Eurogroup αι τους είπα, αυτά που ζητάτε από τον ελληνικό λαό τα ζητάει μια δύναμη κατοχής που θέλει να διαλύσει μια χώρα. Αυτή τη στιγμή αν είναι διαλυμένοι οι μικρομεσαίοι είναι γι' αυτό. Όποιος τολμάει να κάνει κριτική στο ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός, το οποίο εγώ το μετέφερα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να με στηρίζει, μέχρι μια κάποια στιγμή, στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη, στο Βερολίνο, στην Ουάσιγκτον. Όποιος τολμάει να θεωρήσει ότι εκείνο το ΟΧΙ ήταν αυταπάτη, ήταν λάθος, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Γιατί δεν κάνατε την Εξεταστική Επιτροπή; Γιατί είστε θρασύδειλοι, γι' αυτό.

Το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες.

Οι λίγο παλιότεροι θυμόμαστε το 2009 εκείνη την απαράδεκτη προεκλογική διαδικασία; Είχες έναν Πρωθυπουργό, τον κ. Κώστα Καραμανλή ο οποίος μιλούσε για θωρακισμένη οικονομία λίγο πριν την κατάρρευση. Είχαμε έναν αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον κ. Παπανδρέου που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Τα θεμέλια της οικονομίας, της κοινωνίας μας κατέρρεαν και το πολιτικό σύστημα μας έλεγε αρλούμπες. Ακριβώς αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η Ελλάδα είναι πιο πτωχευμένη από ποτέ. Ο ιδιωτικός τομέας ετοιμάζεται να χάσει γύρω στα 60-70 δισεκατομμύρια από τα κόκκινα δάνεια που θα πάνε στα Cayman Islands και οι τρεις τους που ψήφισαν τα μνημόνια. Που φέραν τη χώρα εκεί που τη φέραν το 2009 και μετά ψήφισαν τα μνημόνια και βάλαν την ταφόπλακα στη νέα γενιά, συνεχίζουν να λένε την ίδια αρλούμπα, ότι όλα πάνε καλά και τσακώνονται μεταξύ τους ποιος είναι υπεύθυνος που μας έβγαλε από τα μνημόνια. Δεν έχουμε βγει από κανένα μνημόνιο, είμαστε πιο βαθιά στα μνημόνια από ποτέ. Αυτό είναι το διακύβευμα. Το -Συμμαχία για τη Ρήξη δεν λέμε ψέματα στον κόσμο. Τους λέμε την αλήθεια, δεν τους χαϊδεύουμε τα αυτιά, γιατί είναι εύκολο να πεις ότι τα πράγματα πάνε καλά, ψηφίστε μας και εμείς θα σας κάνουμε όλους πλούσιους, δεν υπάρχει πιο εύκολο από αυτό. Εμείς λέμε η χώρα καταρρέει και αν δεν κάνουμε Ρήξη με αυτά που την οδηγούν στην κατάρρευση τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και θα είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στο κομμάτι της νέας γενιάς που δεν έχει μεταναστεύσει ακόμα.”

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη άνοιξε την ομιλία του χαιρετίζοντας “τον ανυπότακτο, κινηματικό Βόλο που αντιστέκεται στην απολυταρχία των μνημονίων, των ολιγαρχιών, και του δημάρχου του.”

Στη συνεχεία έκανε μια αναδρομή στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της εισόδου της Ελλάδας στο , λέγοντας “η Ελλάδα ήταν ένας παράδεισος για τους τραπεζίτες όταν πρωτομπήκαμε στο : γιατί δεν είχαμε ιδιωτικό χρέος! Μπορούσαν να μας δανείσουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Και μετά, όταν θα έσκαγε η φούσκα (που θα έσκαγε), θα μας έπαιρναν τα σπίτια. Και κάπως έτσι βρεθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα.”

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνέχισε ξεκαθαρίζοντας τη στάση μας απέναντι στην ολιγαρχία:  “Εμείς λέμε το ξεκάθαρο: μια χούφτα ολιγαρχίες κάνουν κουμάντο στη χώρα μας. Έχουν το Χρηματιστήριο Ενέργειας, έχουν τα ΜΜΕ, έχουν τα σούπερ μάρκετ, τις πετρελαϊκές κ.λπ. και πλουτίζουν από τη φτωχοποίηση του λαού και της χώρας. Αυτά λέμε και ύστερα μας αποκλείουν από τον δημόσιο διάλογο: από τον Mega, τα Νέα, τον ΣΚΑΙ, με επιθέσεις προπαγάνδας και μηνύσεις. Εμείς θα τους απογοητεύσουμε: δε θα μας σταματήσουν.” Προσέθεσε επίσης “τους είδατε χθες, στο debate, πως κόπτονται όλα τα μνημονιακά κόμματα να μην αγγιχτεί το πλαίσιο του χρέους, της υποδούλωσης στους δανειστές, στους ολιγάρχες και στις πολιτικές εξαθλίωσης που μας επέβαλαν.”

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 –  Συμμαχία για τη Ρήξη ανέφερε χαρακτηριστικά “Είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη της οποίας τη δημόσια περιουσία ελέγχουν ξένοι: στην δικιά μας περίπτωση, οι δανειστές. Τα ίδια και με την ΑΑΔΕ. Κατά τ' αλλά, μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Μας λένε ψέματα αλλά το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να τα αποκαλύπτει. Γι' αυτό μας μισούν. Δεν πειράζει, το μίσος τους, παράσημο στο πέτο μας.”

Κλείνοντας, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε “Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης είναι ότι αποξένωση τον ελληνικό λαό από τη πράσινη μετάβαση. Όταν σου φέρνουν απαρχαιωμένες Γερμανικές ανεμογεννήτριες, οι οποίες δεν είναι καν ανακυκλώσιμες. Τις βάζουν στα βουνά μας, καταστρέφουν τα δάση, τα μονοπάτια, το περιβάλλον, οι μισές δε λειτουργούν και ανήκουν και στους ολιγαρχίες. Έτσι ακούει ο ελληνικός λαός πράσινη μετάβαση και τρέχει να κρυφτεί, όπως ένας Ιρακινός όταν ακούει ένα Αμερικανό να του μιλάει για Δημοκρατία. Λύσεις υπάρχουν: πλωτές ανεμογεννήτριες στη θάλασσα όχι στα βουνά, φωτοβολταϊκά στις ταράτσες όχι στην αγροτική γη, μονάδες παραγωγής πρασίνου υδρογόνου, συσσωρευτές τύπου Tesla. Όλα είναι δυνατά, αρκεί να έρθουμε σε ρήξη με τους ολιγάρχες που έχουν μετατρέψει τη πράσινη μετάβαση σε μια κυνική επιχειρησιακή ευκαιρία για τους ίδιους, χωρίς καμία πρόθεση να ωφελήσουν την χώρα ή τον λαό.”

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων της περιφέρειας Μαγνησίας: Γιώργος Βαλαμουτόπουλος, Δημήτρης Κανελλής, Αγάπη Καραμανλή, Αικατερίνη Μπάλα, Χαράλαμπος Μπεφάνης, Ευτυχία (Φαίη) Τζανετουλάκου, Βασίλης – Δημήτριος Ψαθάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση