Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ομιλία Αλ. Τσίπρα στo Aναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας στη Λάρισα
Ομιλία Αλ. Τσίπρα στo Aναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας στη Λάρισα

Ομιλία Αλ. Τσίπρα στo Aναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας στη Λάρισα

Στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της ς που πραγματοποιείται στη Λάρισα θα μιλήσει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συνέδριο της ς, αναμένεται να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στον καλύτερο σχεδιασμό και την ουσιαστικότερη αξιο των χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου τα εργαλεία αυτά να λειτουργήσουν ως αποτελεσματικός μοχλός για την μεγέθυνση της τοπικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως παρούσα συγκυρία, που η παρουσιάζει εμφανή σημάδια ανάκαμψης και η έξοδος της χώρας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι πλέον ορατή, είναι η πλέον κατάλληλη για έναν τέτοιο σχεδιασμό. Έτσι ώστε το πέρασμα στην εποχή της ς ανάκαμψης να βρει τη χώρα έτοιμη, ικανή να αξιοποιήσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας, χωρίς τις αντιφάσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος. Και το κυριότερο, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτές για τη δίκαιη ολόκληρης της κοινωνίας.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο παράλληλες συνεδριάσεις το πρωί και δύο το απόγευμα.

-Συνεδρίαση με θέμα «Υποδομές, Περιβάλλον, Τουρισμός και Διαχείριση Υδατικών Πόρων», με ομιλητές τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

-Συνεδρίαση με θέμα «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία» με ομιλητές τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη.

Το απόγευμα

-Συνεδρίαση με θέμα «Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία», με ομιλήτριες την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

-Συνεδρίαση με θέμα «Παιδεία, Έρευνα και οικονομία της Γνώσης», με ομιλητές τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Φωτάκη.

Επισκέψεις υπουργού Υγείας στα Κ.Υ. Θεσσαλίας

Εν τω μεταξύ, επισκέψεις σε Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας.

Ο κ. Ξανθός συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, Σταμάτη Βαρδαρό και τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) στις 8:30 το πρωί θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Λάρισας και στις 17:00 το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας θα βρεθεί στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

Σε ότι αφορά το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, ο υπουργός Υγείας θα εκφωνήσει στις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια θα έχει συζήτηση με τοπικούς . Η επίσκεψη στη Θεσσαλία περιλαμβάνει και συνάντηση εργασίας του κ. Ξανθού στις 14:00 με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Να σημειωθεί πως το συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι το 4ο κατά σειρά περιφερειακό συνέδριο (μετά της Δυτικής ς, της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης) και ο στόχος των περιφερειακών συνεδρίων να υπάρξει αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς προκειμένου να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκάστοτε περιοχής, στη βάση ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση