Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ομαλή η διαδικασία των εκλογών των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία
Ομαλή η διαδικασία των εκλογών των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Ομαλή η διαδικασία των εκλογών των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Χωρίς προτα ξεκίνησαν σήμερα στις 9 το πρωί οι εκλογές δασκάλων και καθηγητών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του κλάδου, ενώ στο χώρο του Παγκύπριου Διδακτηρίου υπάρχει κινητή μονάδα αιμοδοσίας, συγκεντρώνοντας αίμα για τις ανάγκες των πασχόντων από Μεσογειακή Αιμοδοσία.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς Σωκράτης Σαβελίδης αναφέρθηκε στη διαδικασία λέγοντας πως προσέρχονται στις κάλπες 1.400 καθηγητές, εκλέγοντας αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, τα οποία πήραν την τελική τους μορφή με Π.Δ. το 2003.

Έτσι ψηφίζουν εκπροσώπους για το ΠΥΣΔΕ (επίπεδο Νομού), ΑΠΥΣΔΕ (επίπεδο Περιφέρειας) και ΚΥΣΔΕ (πανελλήνιο επίπεδο), σε επτά εκλογικά , τέσσερα στην ηπειρωτική και τρία στα νησιά των Β. Σποράδων.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι έχουν την δυνατότητα να δείξουν τα φιλάνθρωπα αισθήματα τους δίνοντας αίμα για τους Πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία

Η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Δέσποινα Λουκάκη τόνισε ότι σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο των εκλογών, και ευχαρίστησε τον κ. Σαβελίδη γιατί ανέλαβε τη πρωτοβουλία να συνδυαστεί η μέρα των εκλογών με την εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη στήριξη της.

Εξέφρασε την ελπίδα να περάσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως μια πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Υπογράμμισε ότι οι ανάγκες σε αίμα δεν καλύπτονται πάντα γιατί δεν είναι εποχικές και συμπλήρωσε ότι πρέπει σε όλο τον κόσμο να γίνει συνείδηση η .

“Δεν πρέπει να περιμένουμε να αδειάσουν τα ψ να κινητοποιηθούμε. Μόνο για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία χρειάζονται 150.000 ετησίως. Στη Μαγνησία το μήνα χρειάζονται γύρω στις 300 φιάλες αίμα και στη Μονάδα του υ του Βόλου μεταγγίζονται συστηματικά 80 πάσχοντες” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λουκάκη.

Υπογραμμίζεται ότι μέχρι τις 10:30 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί 10 φιάλες αίματος με τη μονάδα να παραμένει στο χώρο μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Τέλος στις κάλπες προσέρχονται και 1.732 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στη Μαγνησία σε επτά εκλογικά , αναδεικνύοντας και αυτοί με τη σειρά τους εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Η διαδικασία πραγματοποιείται στο 14ο , όπου λειτουργούν τέσσερα τμήματα (ένα στον Αλμυρό και από ένα στα νησιά των Β. Σποράδων).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση