Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ομαλή η διαδικασία των εκλογών των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία
Ομαλή η διαδικασία των εκλογών των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Ομαλή η διαδικασία των εκλογών των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα στις 9 το πρωί οι δασκάλων και καθηγητών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του κλάδου, ενώ στο χώρο του Παγκύπριου Διδακτηρίου υπάρχει κινητή μονάδα αιμοδοσίας, συγκεντρώνοντας αίμα για τις ανάγκες των πασχόντων από Μεσογειακή Αιμοδοσία.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης αναφέρθηκε στη διαδικασία λέγοντας πως προσέρχονται στις κάλπες 1.400 καθηγητές, εκλέγοντας αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, τα οποία πήραν την τελική τους μορφή με Π.Δ. το 2003.

Έτσι ψηφίζουν εκπροσώπους για το ΠΥΣΔΕ (επίπεδο Νομού), ΑΠΥΣΔΕ (επίπεδο Περιφέρειας) και ΚΥΣΔΕ (πανελλήνιο επίπεδο), σε επτά εκλογικά τμήματα, τέσσερα στην ηπειρωτική και τρία στα των Β. Σποράδων.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν την δυνατότητα να δείξουν τα φιλάνθρωπα αισθήματα τους δίνοντας αίμα για τους Πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία

Η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Δέσποινα Λουκάκη τόνισε ότι σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο των εκλογών, και ευχαρίστησε τον κ. Σαβελίδη γιατί ανέλαβε τη πρωτοβουλία να συνδυαστεί η μέρα των εκλογών με την εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και την για τη στήριξη της.

Εξέφρασε την ελπίδα να περάσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως μια πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Υπογράμμισε ότι οι ανάγκες σε αίμα δεν καλύπτονται πάντα γιατί δεν είναι εποχικές και συμπλήρωσε ότι πρέπει σε όλο τον κόσμο να γίνει συνείδηση η δωρεά αίματος.

“Δεν πρέπει να περιμένουμε να αδειάσουν τα ψυγεία να κινητοποιηθούμε. Μόνο για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία χρειάζονται 150.000 ετησίως. Στη το μήνα χρειάζονται γύρω στις 300 φιάλες αίμα και στη Μονάδα του Νοσοκομείου του Βόλου μεταγγίζονται συστηματικά 80 πάσχοντες” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λουκάκη.

Υπογραμμίζεται ότι μέχρι τις 10:30 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί 10 φιάλες αίματος με τη μονάδα να παραμένει στο χώρο μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Τέλος στις κάλπες προσέρχονται και 1.732 και νηπιαγωγοί στη Μαγνησία σε επτά εκλογικά τμήματα, αναδεικνύοντας και αυτοί με τη σειρά τους εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Η διαδικασία πραγματοποιείται στο 14ο Δ.Σ. Βόλου, όπου λειτουργούν τέσσερα τμήματα (ένα στον και από ένα στα των Β. Σποράδων).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση