Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Όλος ο Βόλος να πει ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ
Όλος ο Βόλος  να πει  ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Όλος ο Βόλος να πει ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας, οι του και οι φορείς πρέπει να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την . Ήδη κάποιοι φορείς δήλωσαν στην ΠΠΜ ότι συμμετέχουν και μέχρι την Τετάρτη αναμένονται και άλλοι φορείς να δηλώσουν συμμετοχή.  Όλοι πλέον γνωρίζουν τους σοβαρούς κινδύνους που συνεπάγεται για την τους η καύση καρκινογόνων ουσιών.

 

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να υπονομεύει την μας για το κέρδος. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις της είναι ακατάλληλες για την καύση του RDF.

Οι και οι άλλες πτητικές ουσίες είναι ευθέως καρκινογόνες. Ακόμα και ελάχιστες ποσότητες από αυτές μπορούν να καταστρέψουν τον οποιονδήποτε οργανισμό και κυρίως τα μικρά παιδιά, που είναι πιο ευάλωτοι οργανισμοί.

Δεν έχουν δε γεωγραφικά σύνορα και μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα, άρα στον οργανισμό μας, με ποικίλους τρόπους.

Με τον αέρα που αναπνέουμε, με τα χόρτα που τρώμε, με τα τυριά, τα κρέατα κ.λπ. Δεν εξαφανίζονται δε ακόμα και μετά το θάνατό μας.

Στην πολύ μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο “ΠΑΡΚ” στις 15 Μαρτίου, είχαν όλοι την δυνατότητα να πληροφορηθούν τον κίνδυνο που επικρέμαται πάνω από μια ολόκληρη πόλη, όπως είναι ο Βόλος.

Η ΑΓΕΤ, η οποία συνομιλεί ιδιαιτέρως με τον υπουργό Σ. Φάμελο, δεν έχει μέχρι σήμερα μιλήσει καθόλου για το θέμα αυτό. Αυτή την περιφρόνηση προς την κοινωνία του πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, γιατί αποδεικνύει ότι δεν σέβεται την πόλη που την φιλοξενεί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ο Βόλος ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης. Αρκετούς καρκίνους έχει μέχρι σήμερα. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερους.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό! Δεν είναι ένα συνηθισμένο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Αν το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ αρχίσει να καίει αυτές τις τεράστιες ποσότητες RDF και άλλων καρκινογόνων υλικών, κανένας δεν θα εμποδίσει και άλλα να κάνουν το ίδιο. Για να μετατρέψουμε την όμορφη πόλη μας σε κόλαση!

Χωρίς αγώνα δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα, ενώ έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε την υγεία μας και κυρίως την υγεία ημών και των παιδιών μας. Όπως πριν 15 χρόνια αποτρέψαμε το να καίει λάστιχα η ΑΓΕΤ, έτσι και τώρα πρέπει να αποτρέψουμε την καύση του RDF.

Την επόμενη Τετάρτη πρέπει όλοι να βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας. Ο μας είναι για την υγεία και τη .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση