Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ολοκληρώθηκε με 262 σχόλια η διαβούλευση για το νέο Π.Θ.
Ολοκληρώθηκε με 262 σχόλια η διαβούλευση για το νέο Π.Θ.

Ολοκληρώθηκε με 262 σχόλια η διαβούλευση για το νέο Π.Θ.

Με 262 σχόλια ολοκληρώθηκε σήμερα στις 9 το πρωί η για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το .

Ειδικότερα 114 σχόλια, τα περισσότερα απ' όλα, κατατέθηκαν στην πλατφόρμα ς στο άρθρο 3 που έχει να κάνει με την ίδρυση νέων τμημάτων στο Π.Θ.

Επίσης 44 σχόλια υπήρξαν στο άρθρο 4 που αφορά το προσωπικό του Ιδρύματος, αλλά και στο άρθρο 5 που μιλά για τους φοιτητές.

ια το άρθρο 1 (κατάργηση του Θεσσαλίας και του Στερεάς Ελλάδας) κατατέθηκαν 23 σχόλια, ενώ για το άρθρο 2 (Ίδρυση Σχολών στο ) υπήρξαν 20 σχόλια.

Παράλληλα 15 σχόλια κατατέθηκαν στο άρθρο 6 που αναφέρεται στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο του Π.Θ. και τέλος δύο σχόλια υπήρξαν στο άρθρο 7 σχετικά με το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους σχολιαστές της πλατφόρμας είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Π.Θ. και εξέφρασαν την άποψη τους για τις αλλαγές, ενώ υπάρχουν και πολλοί απόφοιτοι τόσο του πανεπιστημίου, όσο και του ΤΕΙ, που διατυπώνουν την αγωνία τους για τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα προκύψουν από την συγχώνευση των σχολών τους.

ια παράδειγμα στο άρθρο 2 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων απευθυνόμενος στον υπουργό αναφέρει ότι: “Με αφορμή την δημιουργία νέων τμημάτων διατροφής σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων θα ήθελε να σας επιστήσει την προσοχή, σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών τους, ώστε οι πτυχιούχοι τους να μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του διαιτολόγου – διατροφολόγου”.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD), για να αποκτήσει κάποιος την ιδιότητα του διαιτολόγου – διατροφολόγου και να ασκήσει το επάγγελμα, θα πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα σπουδών που θα του δώσει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες”.

Στο άρθρο 3 που συγκέντρωσε και τα περισσότερα σχόλια, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Παντελής Σκάγιαννης αναφέρει ότι θα πρέπει να ιδρυθεί Τμήμα Σπουδών Τουρισμού τετραετές (όχι επαγγελμάτων) στον Βόλο (Πήλιο, , κρουαζιέρα, σχετικές υποδομές, ισχυρή ερευνητική ομάδα, πολύ πετυχημένο μεταπτυχιακό τουρισμού-πολιτισμού, πετυχημένα συνέδρια μάρκετινγκ και μπράντινγκ πόλεων, κλπ).

Να ενταχθεί στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που με το προσχέδιο αυτή τη στιγμή προβλέπεται με 2 τμήματα (και έδρα) στη και το υπάρχον Οικονομικό στον Βόλο.

Στον Βόλο θα πρέπει να ιδρυθεί και Τμήμα Διοίκησης και Τεχνολογίας, που να γεφυρώνει τις Τεχνολογικές (Πολυτεχνική‐Γεωπονία) με τις Διοικητικές/Οικονομικές Σπουδές. Το αντίστοιχο του ΟΠΑ είναι πολύ επιτυχημένο και προσελκύει «αφρόκρεμα» που δεν θέλει να πάει στο Πολυτεχνείο, αλλά ενδιαφέρεται για την τεχνολογία και τις φ/σ επιστήμες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση