Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ISPS στο λιμάνι του Βόλου
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ISPS στο λιμάνι του Βόλου

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ISPS στο λιμάνι του Βόλου

Η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του νέου ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ISPS το οποίο εγκαταστάθηκε στο λιμάνι του με έργο προϋπολογισμού 760.803,73 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθιστά την τρίτη λιμενική λεκάνη στην Ελλάδα μία από τις ασφαλέστερες στη χώρα, με συγκριτικά πλεονεκτήματα που λίγα έχουν.

Τα παραπάνω σημείωσε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο επιθεώρησης που πραγματοποίησε στο λιμάνι του μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, αλλά και μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο.

Το έργο που χρηματοδοτήθηκε μέσα από το 2007-2013, υλοποίησε σχέδιο ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης του λιμένος Βόλου το οποίο βελτιώνει την παρεχόμενη ασφάλεια, βάσει του Κώδικα ISPS, του Κανονισμού ΕΚ 725/04 και του 3622/07.

Ουσιαστικά δημιουργείται ένα Κέντρο Ασφάλειας εντός λιμένα όπου θα συγκεντρώνονται σε πραγματικό χρόνο, μέσω εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, το σύνολο των πληροφοριών ασφάλειας.

Ενδεικτικά το έργο αποτελείται από Φυλάκιο Κεντρικής Πύλης / Κέντρο Ελέγχου Ασφάλειας (ΚΕΑ), Φυλάκιο Προβλήτα Νο 3, Σύστημα επιτήρησης με κάμερες, συστήματα επικοινωνίας με φυλάκια, Ηλεκτρικούς μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης, Ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων, Περιφράξεις, θύρες εισόδου-εξόδου οχημάτων, Υπερυψωμένη ελέγχου Φ/Γ οχημάτων, Προκατασκευασμένα στηθαία σκυροδέματος τύπου JERSEY και Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό – κόμβοι διανομής – καλωδιώσεις.

Έτσι, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών καθώς αυτή αποτελεί κρίσιμο στοιχείο λειτουργίας του Λιμένα Βόλου, τόσο για την των εργαζομένων, της πόλης του Βόλου και των επωφελούμενων από αυτό αλλά και όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αναμενόμενα οφέλη από την ολοκλήρωσή του είναι η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας εντός της περιμέτρου του Λιμένα Βόλου καθώς και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το λιμάνι και αυτοματοποίηση σχετικών διαδικασιών με την ηλεκτρονικοποίησή τους.

Στα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει τόσο στην εμπορευματική κίνηση όσο και στην κρουαζιέρα το νέο σύστημα ασφαλείας, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Θεσσαλίας.Αναλυτικά ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: “Συζητήσαμε τα θέματα της εύρυθμης λειτουργίας και το άνοιγμα του λιμανιού του Βόλου που είναι και η τρίτη λιμενική λεκάνη στην Ελλάδα, στην κοινωνία και στην εμπορευματική κίνηση, την αναβάθμισή του με έργα κυρίως που αφορούν στο περιβάλλον και το θέμα της κρουαζιέρας.

Το πλέον σημαντικό σήμερα είναι ότι το λιμάνι του Βόλου είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα που αποκτά σύστημα ασφαλείας ISPS το οποίο δίνει πλεονεκτήματα έναντι άλλων που δεν διαθέτουν. Είναι ένα σύστημα το οποίο και θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια θα παρέχει στην κρουαζιέρα και στο εμπορευματικό τομέα.

Ένα έργο το οποίο εντάξαμε στο με προϋπολογισμό 760.803 ευρώ, το οποίο ολοκληρώθηκε και τώρα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία.
Οφείλουμε πλέον να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, λιμενεργάτες, πρόεδρος και διοίκηση του , το υπουργείο Ναυτιλίας η Περιφέρεια και ο δήμος Βόλου, για να μπορέσουμε να αδράξουμε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για το λιμάνι.

Το λιμάνι είναι πηγή ζωής, είναι δύναμη για το Βόλο και χρειάζεται ιδιαίτερο σεβασμό και ενδιαφέρον απ’ όλους. Βέβαια το ότι ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ δημιουργεί ένα πρόβλημα, αλλά αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε με συνεργασία και συνέπεια να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία. Το λιμάνι του Βόλου είναι πλέον ένα ασφαλές λιμάνι με πιστοποίηση.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος σημείωσε τα εξής: “Συζητήσαμε με τον κ. Αγοραστό για τις προοπτικές του λιμανιού και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Διαπιστώθηκε κοινή σκέψη και καλή διάθεση συνεργασίας. Δεν ξεχνάμε ότι το έργο για το ISPS έγινε μέσω της Περιφέρειας η οποία μερίμνησε να χρηματοδοτηθεί το έργο από ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θέλω γι’ αυτό να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη.

Στο πλαίσιο αυτό κάναμε μία γενικότερη συζήτηση για την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και τις δυνατότητες του λιμανιού και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε αυτή την αποδοτική συνεργασία σε κάθε επίπεδο”.
OLB 1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έξι θετικά κρούσματα στα rapid-test στον Βόλο #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/HUoECWjxme -

  • Ομαλά η έναρξη Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/fjuUTf7If9 -

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

"Αλιεύοντας" την είδηση