Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Βόλου για το παιδί που τσιμπήθηκε από φίδι
Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Βόλου για το παιδί που τσιμπήθηκε από φίδι

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Βόλου για το παιδί που τσιμπήθηκε από φίδι

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στο Νοσοκομείο για το παιδί που τσιμπήθηκε από φίδικι όπως προκύπτει οι θεράποντες ιατροί έδειξαν την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που έπρεπε, δεν αργοπόρησαν ούτε αδιαφόρησαν.

Το Δ.Σ. του Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», αποφάσισε την δημοσιοποίηση του πορίσματος της Προκαταρκτικής Εξέτασης, στον Τύπο και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος, αναφέρεται  το πόρισμα του Νοσοκομείου.

Tο πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης   έγινε με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου, μετά από καταγγελία της γιαγιάς παιδιού που τσιμπήθηκε από φίδι.

Το πόρισμα αναφέρεται στην επιστολή – καταγγελία της κας Γιούλας Μητρομάρα – Γαλάτου, γιαγιάς του 19 μηνών Ρήγα Λάμπρου, που εξιστορεί τα όσα συνέβησαν στον εγγονό της την 23η Ιουλίου 2018 και δημοσιεύτηκε στις τρεις τοπικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης «η επιστολή αυτή βρίθει από ανακρίβειες και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, τόσο για την Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής όσο και για το Νοσοκομείο:

 1. Οι παππούδες μετέβησαν κατ’ αρχήν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου και εζήτησαν να γίνει ακτινογραφία στο χέρι του παιδιού, επειδή δε αυτό δεν γίνονταν, αναχώρησαν για το Νοσοκομείο Βόλου.
 2. Οι συνοδοί όταν προσήλθαν στο Νοσοκομείο Βόλου είπαν ότι το παιδί είχε χτυπήσει και για αυτό κατευθύνθηκε στο Ορθοπεδικό ΤΕΠ. (Ημερήσια Ονομαστική κατάσταση ασθενών, ΤΕΠ Ορθοπεδικό)
 3. Μετά το Ορθοπεδικό, το παιδί εξετάστηκε από το Χειρουργικό ΤΕΠ και κατόπι στο Παιδιατρικό, όπου λόγω της κλινικής κατάστασης του παιδιού και των σημείων στην άκρα χείρα του  η εφημερεύουσα Διευθύντρια Παιδίατρος πρώτη διέγνωσε  δήγμα φιδιού, εφάρμοσε το θεραπευτικό πρωτόκολλο που αντιστοιχεί και κατόπι ο παππούς είπε πως στο χωρίο έχουν φίδια και μάλιστα οχιές!
 4. Από την πρώτη στιγμή το παιδί αντιμετωπίστηκε από την Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής και ένα σύνολο 10 γιατρών  Ειδικών  και Ειδικευομένων Παιδιάτρους, Χειρουργούς, Αναισθησιολόγους και Ορθοπεδικούς.
 5. Από την είσοδό του παιδιού στο ΤΕΠ βρίσκονταν στο εξεταστικό κρεβάτι και όχι στην αγκαλιά των παππούδων.
 6. Αντιοφικός ορός υπήρχε, όπως αποδεικνύεται από τη νοσηλευτική λογοδοσία της ημέρας.
 7. Από τη χορήγηση πληροφοριών – στοιχείων διακομιδής ασθενούς από το ΕΚΑΒ διαπιστώνεται ότι στις 15,50 επικοινωνεί η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής για διακομιδή. Μέχρι τότε, με εντολές της και παρουσία της από την πρώτη στιγμή στο περιστατικό, τέθηκε 2ος φλεβοκαθετήρας, έγινε 2η αιμοληψία και δόθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
 8. Στο ΤΕΠ της Παιδιατρικής, όπου βρισκόταν το παιδί, οι εφημερεύοντες και άλλο ιατροί της Παιδιατρικής βρισκόταν διαρκώς πάνω από το παιδί, χορηγώντας την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, υποστηρίζοντας το με μάσκα Οξυγόνου και ελέγχοντας διαρκώς τα ζωτικά του σημεία, ελέγχοντας το με εξετάσεις αίματος (έγιναν τρεις αιμοληψίες). Σημειώνεται πως το ΤΕΠ Παιδιατρικής είχε κλείσει για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά (ανάμεναν περί τα δέκα περιστατικά) μια και λόγω της σοβαρότητας ασχολούνταν αποκλειστικά με το παιδί.
 9. Το παιδί δεν διασωληνώθηκε και παραδόθηκε στο ΤΕΠ Παιδιατρικής του Κεντρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στις 2:20».

Από την προκαταρτική εξέταση διαπιστώθηκε πως οι συνοδοί έφεραν το παιδί στο ΤΕΠ στις 2. 15 αναφέροντας σαν λόγο προσέλευσης τραύμα άκρας χειρός. (αβλεψία(;), πλημμελής εποπτεία (;)) Για αυτό το παιδί εστάλη για διενέργεια Α/α Ακτινογραφίας (14.29) ανέμενε για την παραλαβή της, επισκέφθηκε ξανά το ΤΕΠ Ορθοπεδικής, στη συνέχεια της Χειρουργικής για να εξεταστεί και να συνεκτιμηθεί με το αποτέλεσμα της  Ακτινογραφίας και μετά παραπέμφθηκε στο ΤΕΠ Παιδιατρικής (γύρω στις 15.00).

Από αυτή την και μέχρι τις 15.50 που έγινε η κλήση στο ΕΚΑΒ για διακομιδή η αντιμετώπιση του περιστατικού υπήρξε απόλυτα σωστή, αφού έγινε η διάγνωση της νόσου, ενημέρωση των συγγενών ότι δεν πρόκειται για κάκωση, αλλά  για δήγμα φιδιού, διαρκής καταγραφή της κλινικής εικόνας του παιδιού, των ζωτικών του σημείων, εργαστηριακοί έλεγχοι (3), θεραπευτική αντιμετώπιση κατά την κρίση των ιατρών που οδήγησε στη σταθεροποίηση της κατάστασης του μικρού ασθενούς και διακομιδή του ασθενούς συνοδεία δύο ιατρών, εκ των οποίων μία αναισθησιολόγος για να αντιμετωπιστεί ακόμη και το ενδεχόμενο επείγουσας διασωλήνωσης, επισημαίνεται στο πόρισμα.

Επειδή

Α. Oι συνέπειες της συγκεκριμένης καταγγελίας είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για  την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη για το Νοσοκομείο στην κοινωνία του Βόλου, συνθήκη απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του.

Β. H συγκεκριμένη καταγγελία δεν κατατέθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου – η οποία είναι υπεύθυνη για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου και για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων λειτουργίας – ούτε έστω στο σύλλογο των ιατρών ή στην Εισαγγελία αλλά κοινοποιήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό είναι σημαντικό διότι η συγκεκριμένη  αποδείχθηκε μη αληθής, έχοντας δημιουργήσει σοβαρό θέμα ηθικής βλάβης και σπίλωσης του Νοσοκομείου και συγκεκριμένων ιατρών, με συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία στις συνθήκες της τοπικής κοινωνίας.

Γ. Το Νοσοκομείο και οι θεράποντες ιατροί αποδείχθηκε πως έδειξαν την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που έπρεπε, δεν αργοπόρησαν ούτε αδιαφόρησαν.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

 • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

 • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση