Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΣΠΟΡ / Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και παραδίδεται προς χρήση το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Σκιάθου
Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και παραδίδεται προς χρήση το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Σκιάθου

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και παραδίδεται προς χρήση το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Σκιάθου

Κώστας : « Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ολοκληρώσαμε ένα έργο ζωής για το νησί»

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε και παραδίδεται προς χρήση από την το κλειστό γυμναστήριο – της Σκιάθου. Το έργο προϋπολογισμού 460.000 κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μέσω του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ).

Την ικανοποίησή του για τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας , ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ένα όνειρο ζωής των κατοίκων της Σκιάθου έγινε πραγματικότητα. Επιτέλους το νησί απέκτησε το κλειστό το οποίο για χρόνια επιζητούσαν οι κάτοικοί του. Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας χρηματοδοτήσαμε ένα έργο που αναμένεται να δώσει στο νησί της Σκιάθου νέα αθλητική πνοή, αφού πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα άθλησης σε κλειστό χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές. Ο αθλητισμός αποτελεί για την φιλοσοφία ζωής και γι αυτό όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε τον αθλητισμό και τους νέους ανθρώπους. Με το έργο αυτό καθώς και με τα υπόλοιπα, που υλοποιούμε και ολοκληρώνουμε στα νησιά των Β. Σποράδων, στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική και κοινωνία».

Το έργο είχε σαν στόχο τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, στην πόλη της Σκιάθου καθώς το παλαιό γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση και ήταν ανοικτό. Η βελτίωση αφορούσε στη στέγαση του γηπέδου με κατασκευή μικτή δικτυωμάτων στερέωσης και ειδικής μεμβράνης με ανοίγματα, στην κατασκευή πατώματος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κερκίδων, βοηθητικών χώρων αποδυτηρίων, κλπ., κατάλληλου φωτισμού, απαιτούμενου εξοπλισμού και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Πλέον με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργήθηκε ένας χώρος αναψυχής και άθλησης σύμφωνα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, για διάθεση στους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αναβάθμιση και στέγαση του γηπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα των και των φορέων της Σκιάθου. Με το έργο αυτό η Σκιάθος αποκτά έναν σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής.

Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν είναι Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και κύριος του έργου ο . Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση