Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ολοκλήρωσαν την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών 12 τμήματα του Π.Θ.
Ολοκλήρωσαν την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών 12 τμήματα του Π.Θ.

Ολοκλήρωσαν την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών 12 τμήματα του Π.Θ.

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η διαδικασία πιστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς από τα 18 τμήματα του ιδρύματος τα 12 έχουν ήδη έτοιμες τις εκθέσεις, και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν τακτοποιηθεί και τα υπόλοιπα έξι.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπρύτανη Γιάννη Θεοδωράκη αυτή η φάση είναι πολύ σημαντική, με την έννοια ότι αξιολογείται η ποιότητα των προγραμμάτων και κατά πόσο ανταποκρίνεται με τους τίτλους και τα επαγγελματικά δικαιώματα που παρέχει.

Αμέσως μετά η ΑΔΙΠ θα εξετάσει τους φακέλους και θα στείλει στο Π.Θ. αξιολογητές από διεθνή ιδρύματα να αξιολογήσουν τα προγράμματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε προηγηθεί πολύ στις αξιολογήσεις των τμημάτων και είχε πάρει πολύ καλές κριτικές, καθώς τις είχε ολοκληρώσει σύντομα και νωρίτερα απ’ όλα τα υπόλοιπα ιδρύματα της χώρας και εκτιμάται ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Η ΑΔΙΠ θα αποστείλει 18 επιτροπές στο Πανεπιστήμιο, προχωρώντας γρήγορα τη διαδικασία, παρά τη γραφειοκρατία.

“Θέλουμε οι σπουδές μας να έχουν ποιότητα, να ανταποκρίνονται στα διεθνή κριτήρια, να εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών και να τους προετοιμάζουν όσο γίνεται καλύτερα από τη στιγμή που θα πάρουν πτυχίο για την αγορά εργασίας” τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και προσθέτει ότι στόχος είναι οι διαδικασίες να γίνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε διαρκώς να βελτιώνεται το επίπεδο σπουδών και οι φοιτητές να βγαίνουν με τα καλύτερα δυνατά προσόντα.

“Το θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση να ανταποκρινόμαστε όσο γίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις της εποχής”.

Υπογραμμίζει ότι η πιστοποίηση είναι μια δυναμική διαδικασία, η οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς δεν γίνεται μια φορά και τελειώνει εκεί.

Ενημέρωσε ότι το πανεπιστήμιο διαθέτει και εσωτερικές διαδικασίες, όπου το κάθε τμήμα συντάσσει ετήσιες εσωτερικές εκθέσεις αξιολόγησης.

Η πληροφορία συγκεντρώνεται σε επίπεδο ιδρύματος, από τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας, η οποία καταγράφει και όπου διαπιστώνει υστερήσεις ζητά βελτιώσεις.

Δηλαδή εξετάζει εάν ένα σπουδών είναι σωστά δομημένο, αν υπάρχουν σωστές πληροφορίες στο διαδίκτυο, αν οι ιστοσελίδες είναι εντάξει, εάν τα εξ αποστάσεως μαθήματα είναι σωστά αναρτημένα.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε σύνθετη και πολύπλοκη τη διαδικασία, αλλά αυτή όπως εκτιμά δίνει το προφίλ του Πανεπιστημίου, και διαπιστώνει ανοδική πορεία τη τελευταία 10ετία.

Παρατηρείται βελτίωση σε πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα οι αυξανόμενοι δείκτες στο δημοσιευμένο ερευνητικό έργο των μελών ΔΕΠ, στην αξιολόγηση των μαθημάτων των διδασκόντων από τους φοιτητές.

Καταλήγοντας τονίζει ότι οι δείκτες τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δυναμικοί στην εισροή κονδυλίων για την έρευνα, που σημαίνει ότι η Επιτροπή Ερευνών αυξάνει τον αριθμό των έργων που διαχειρίζεται, προσελκύοντας κονδύλια με έρευνα υψηλού επιπέδου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση