Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κραυσίδωνα, προϋπολογισμού 415.740 ευρώ
Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κραυσίδωνα, προϋπολογισμού 415.740 ευρώ

Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κραυσίδωνα, προϋπολογισμού 415.740 ευρώ

Ολοκληρώνονται οι κύριες εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση πέριξ του χειμάρρου Κραυσίδωνα στο Βόλο με τη σύμβαση προϋπολογισμού 415.740 ευρώ την οποία υπέγραψε την Παρασκευή στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Συνολικά στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί προϋπολογισμού 1.307.000, ενώ η νέα εργολαβία αναμένεται να αυξήσει το βαθμό ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή των πρόσθετων εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κύριας εργολαβίας της πράξης με τίτλο «Επείγοντα αντιπλημμυρικά χειμάρρου Κραυσίδωνα», συνολικού προϋπολογισμού 1.307.761,82 €.

Στην περιοχή παρέμβασης της γέφυρας της οδού Παπαδιαμάντη και της Σιδηροδρομικής γέφυρας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εργασίες κατασκευής κατακόρυφων λίθινων τοιχίων στην ανατολική και δυτική όχθη του χειμάρρου και καθαρισμού της κοίτης από αυτοφυή βλάστηση. Με την εν λόγω εργολαβία θα γίνει η εκβάθυνση της κοίτης του χειμάρρου Κραυσίδωνα, η οποία ξεκινά κατάντη της γέφυρας της οδού Παπαδιαμάντη και φτάνει μέχρι και 57 περίπου μέτρα κατάντη της Παλαιάς Σ.Γ., καθώς και μία σειρά λοιπών εργασιών.

Επιπλέον θα εκτελεστούν εργασίες επί του ρέματος Ανωμαλιας, όπως κατασκευή και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων, κατασκευή ξύλινου κιγκλιδώματος επί της παρόχθιας οδού του χειμάρρου και μικρό τμήμα σενάζ επί των λίθινων τοιχίων αυτού.

Επισημαίνεται ότι οι νέες εργασίες δεν θα επηρεάσουν τις εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί. Θα ολοκληρώσουν το συνολικό έργο που έχει στόχο την αποτροπή της κατάκλισης των γεφυρών κατά τη διάρκεια έντονων πλημμυρικών φαινομένων, διασφαλίζοντας τη στατικότητά τους.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα την σύμβαση για την εκβάθυνση στον Κραυσίδωνα. Ήδη έχουμε κάνει προϋπολογισμού 1.307.000 ευρώ και έχουμε θωρακίσει αντιπλημμυρικά εκεί την ευρύτερη περιοχή ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχουμε χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο του έργου που εκτελεί ο δήμος Βόλου.

Η σύμβαση είναι προϋπολογισμού 415.000 ευρώ και αφορά στην εκβάθυνση και θωράκιση ένθεν και ένθεν του Κραυσίδωνα στην περιοχή της γέφυρας Παπαδιαμάντη με εργολαβία η οποία θα δημιουργήσει μια προστασία εκεί και δεδομένου ότι θα έχουμε και έκτακτα αυτά τα είναι πάρα πολύ χρήσιμα.

Το θέμα που μας απασχολεί είναι οι άγονες εργολαβίες και οι οποίες μας δημιουργούν προβλήματα και μάλιστα σε μια εποχή που πρέπει να τρέξουμε γρήγορα και να ολοκληρώσουμε τα έργα μέχρι τέλος του 2015. Δημιουργούν προβλήματα γιατί δεν πέφτουν χρήματα στην τοπική και πραγματική οικονομία, δεν αυξάνονται και δεν συντηρούνται οι θέσεις εργασίας και όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Παρόντες στην υπογραφή σύμβασης ο aντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Aργ. Κοπάνας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων Κ. Φλαμπούρης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Κίτσιος και Γ. Καλτσογιάννης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση