Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγείας Σκιάθου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγείας Σκιάθου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγείας Σκιάθου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τοποθετείται και η περίφραξη

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου πρόκειται να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Περίφραξη του Νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου» προϋπολογισμού 89.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα έχει και την επίβλεψη του έργου.

Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ολοκληρώνουμε ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Θεσσαλία, τη Μαγνησία και τα νησιά των Σποράδων, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη. Πρόκειται για ένα έργο, που το ξεκινήσαμε κυριολεκτικά από το μηδέν ένα έργο που δίνει πνοή στον τομέα υγείας του νησιού. Με την ολοκλήρωσή του νέου κτιρίου, οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Σκιάθου, αποκτούν ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές, για την εύρυθμη λειτουργία του. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί και τονώνεται το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα έργο αφορά την κατασκευή περίφραξης του Νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου. Η περίμετρος του οικοπέδου είναι 245m. Η νέα περίφραξη θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα σχέδια της πολεοδομίας και σύμφωνα με τη ρυμοτομική γραμμή.

Στο έργο θα γίνουν οι εξής εργασίες: Αρχικά θα γίνει καθαίρεση οπλισμένου ή άοπλου σκυροδέματος που υπάρχει στα όρια της εκσκαφής και εμποδίζουν την κατασκευή της νέας περίφραξης καθώς και η αφαίρεση τμήματος κατεστραμένης περίφραξης στο όριο του οικοπέδου. Η θεμελίωση θα γίνει με πέδιλο από σκυρόδεμα C16/20 μεταβλητού ύψους, ανάλογα με τις υψομετρικές διαφορές του εδάφους . Όπου απαιτηθεί θα γίνουν επιχώσεις.

Πάνω στον κορμό της θεμελίωσης θα κατασκευαστεί τοιχοδομή από τσιμεντόλιθους και σενάζ, η οποία θα επιχριστεί και θα σοβατιστεί, και στο άνω μέρος της θα τοποθετηθεί ποδιά μαρμάρου. Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί κιγκλίδωμα ύψους 1.00m. Στην είσοδο του οικοπέδου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, θα κατασκευαστεί μία μικρή είσοδος κοινού καθώς και ανοιγόμενη πόρτα εισόδου οχημάτων .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σήμερα δικάζεται ο 35χρονος για τα #επεισόδια στο #Πανθεσσαλικό #αναβολή #αστυνομικοί… - https://t.co/YRAcUe6A70 -

  • #Βόλος: Χωρίς αντίκρυσμα απόφαση αναίρεσης του Αρεί ... #2016 #2018 #αγωγή #αδικήματα… - https://t.co/j4zFp1sg4C -

  • Καταδίκη έξι μηνών αλλοδαπού για 54 πακέτα λαθραία τσιγάρα #Αθήνα #αλλοδαπός… - https://t.co/SSJ4YSofWW -

"Αλιεύοντας" την είδηση