Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ολοκληρώνεται σήμερα η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο
Ολοκληρώνεται σήμερα η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο

Ολοκληρώνεται σήμερα η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο

Τιμώμενη Μεσογεική πόλη η Αλεξάνδρει της Αιγύπτου- Μεγάλη Συναυλία του Μουσικού ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 20.30, στην  Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 6 Ιουνίου, για 5η συνεχή επαναδιοργάνωση η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», με περισσότερες συνεργασίες, πλουσιότερο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων και συνέχιση της τιμητικής αναφοράς σε πόλεις και περιοχές της Μεσογείου.

Τιμώμενη Μεσογειακή πόλη η Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, για τούτο και την έναρξη κήρυξε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», συνεχίστηκε με μεγάλη προσέλευση κοινού και οργανωτική επιτυχία και τις επόμενες ημέρες, στον ίδιο κυρίως χώρο, που καθιερώθηκε πλέον στην παραλία του Βόλου, στον Αύλειο χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Συνδιοργανώνεται και φέτος με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), την - Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το , τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ενώ συνεργάζονται και συμμετέχουν περί τους πενήντα Αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου.

Σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 20.30, στην  Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με τη Μεγάλη Συναυλία του Μουσικού ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «Τραγουδώντας την Ελλάδα μας».

Η Συναυλία θα ξεκινήσει με το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ», του οποίου την διεύθυνση και ενορχήστρωση έχει ο καθηγητής Μιχάλης  Χατζηκοτέλης.

Και θα ολοκληρωθεί με τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, τη  διδασκαλία και επεξ κειμένων χορωδίας, έχει η Ευφροσύνη Παναγιωτακοπούλου.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ:

-Το Μουσικό Σύνολο Ποικίλης μουσικής «Ν. Ξυλούρης» αποτελείται από 35 μαθητές και μαθήτριες (ορχήστρα) με υπεύθυνο καθηγητή τον Μιχάλη Χατζηκοτέλη.

-Η Χορωδία Σύγχρονης Μουσικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευφροσύνη Παναγιωτακοπούλου αποτελείται από 80 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Τα  δύο μουσικά σύνολα έχουν μαθητές από την Α' Γυμνασίου έως και την γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Σκοπός των συνόλων είναι η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική μουσική, παραδοσιακή και έντεχνη. Η αρχική γνωριμία των μαθητών με την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και τα τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη αποτέλεσε και τη σημαντική έναρξη των συγκεκριμένων μουσικών συνόλων. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει τραγούδια από την παράδοση της Κρήτης αλλά και από την σύγχρονη ροκ λαϊκή παράδοση με αναφορά στην θάλασσα, τον άνεμο, τα καράβια και στα ‘χρώματα' της Ελλάδας.

Σήμερα τα δύο μουσικά σύνολα απαριθμούν 110 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Ενδεικτικές παρουσίες των δύο συνόλων

13/02/2015: Συναυλία με τίτλο «Τραγούδια για τη Θάλασσα» με συμμετοχή συνόλων του Μουσικού Σχολείου Βόλου στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού στα Μελισσάτικα.

29/06/2015: Συναυλία  – αφιέρωμα στον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» με επίτιμη καλεσμένη την κ. Ουρανία Ξυλούρη.

03/07/2015: Συναυλία στο Θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» στα Ανώγεια Κρήτης σε συν με το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου. Τίμησε με την παρουσία του ο αδερφός του Ν. Ξυλούρη, ο λυράρης «Ψαραντώνης».

15 – 17/04/: Συμμετοχή στο 1Ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

14/09/: Συναυλία με έργα του Γιάννη Χαρούλη στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» με σύμπραξη του ίδιου του τραγουδοποιού.

18/02/2017: Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου στο Βόλο και σύμπραξη με το Μουσικό Σχολείο Βόλου στα πλαίσια της συναυλίας με τίτλο «Μουσικές γέφυρες Θεσσαλίας – Κρήτης» στο αμφιθέατρο συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

27 – 29/04/2017: Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη με τίτλο «Ξάνθη Πόλις Ονείρων». Τιμητική πρόσκληση για την έναρξη του Φεστιβάλ.

10/09/2017: Συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο «Ακολουθώντας τη μουσική των Χαΐνηδων» με παρουσία του «χαΐνη» κ. Δημήτρη Αποστολάκη στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

20/03/2018: Συναυλία με έργα Θανάση Παπακωνσταντίνου στο αμφιθέατρο συναυλιών του Μουσικού Σχολείου ς με συνεργασία των δύο σχολείων παρουσία του ιδίου.

30/03/2018: Συναυλία στις Σέρρες με τη σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Σερρών με έργα Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα.

16/05/2018: Συναυλία με έργα Θανάση Παπακωνσταντίνου στον προαύλιο χώρο του Μουσικού Σχολείου Βόλου με τη σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου ς.

30/06/2018: Συναυλία στην παραλία του Βόλου για τη 10ετή επέτειο από το παρθενικό ταξίδι της Αργούς, του ανακατασκευασμένου πλοίου – συμβόλου της πόλης.

23-26/3/2019: Συναυλία στην Πομόριε Βουλγαρίας, ύστερα από πρόσκληση του Ελληνοβουλγαρικού συλλόγου ‘Η Αγχίαλος' και του Γυμνασίου ‘ΚΡΙΣΤΟ ΜΠΟΤΕΒ' για να γιορτάσουμε μαζί με τους Έλληνες της περιοχής την Εθνική μας εορτή.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός», τιμώντας το Μουσικό Σχολείο Βόλου, εκτιμώντας τη συνεργασία που έχουν και σε πολλούς άλλους τιμής, αφουγκραζόμενη και τις προτιμήσεις του κοινού, προ πάντων όμως θέλοντας να δώσει ένα πνεύμα ανάδειξης της Νεανικής και Μαθητικής δραστηριότητας, πάντοτε κλείνει τη «Ναυτική Εβδομάδα» με το Μουσικό Σχολείο.

Στο τέλος της εκδήλωσης και πριν  το κλείσιμο των εκδηλώσεων, ο Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και Πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού» Ιγνάτιος, θα ανακοινώσει τη επόμενη τιμώμενη Μεσογειακή πόλη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση