Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ολάντ προς Τουρκία: Καμία παραχώρηση για ανθρώπινα δικαιώματα και βίζα
Ολάντ προς Τουρκία: Καμία παραχώρηση για ανθρώπινα δικαιώματα και βίζα

Ολάντ προς Τουρκία: Καμία παραχώρηση για ανθρώπινα δικαιώματα και βίζα

Απέκλεισε οποιαδήποτε «παραχώρηση» προς την Τουρκία αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της έκδοσης βίζας στους υπηκόους της για τις χώρες της Ε.Ε., ο Φρανσουά Ολάντ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Αγκυρα ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία παραχώρηση αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή των κριτηρίων της απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου», υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος, σχετικά με τα ανταλλάγματα που ζητά η Τουρκία στην διαπραγμάτευση με την Ε.Ε, για εγγυήσεις στον έλεγχο των προσφυγικών ροών εκ μέρους της.

«Πρέπει ακόμα και να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα μπορούσε, στο πλαίσιο που το γνωρίζουμε, να αποτελέσει έναν παράγοντα αποσαφήνισης και διαφάνειας στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτό ισχύει επιπλέον, όπως τόνισε, «στις στις οποίες έχουμε δεσμευτεί εδώ και πολλά χρόνια» με την για την ένταξή της στην ΕΕ.

Ο υπογράμμισε ακόμη «το πόσο επείγον» είναι να αντιμετωπίσουμε την «βαθιά κρίση» που προκλήθηκε από τις μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα οριστούν οι αρχές προκειμένου τα μέτρα που θα ληφθούν να συνάδουν με τις αξίες μας και θα είναι τα αποτελεσματικότερα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 και 18 Μαρτίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση