Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ολάντ προς Τουρκία: Καμία παραχώρηση για ανθρώπινα δικαιώματα και βίζα
Ολάντ προς Τουρκία: Καμία παραχώρηση για ανθρώπινα δικαιώματα και βίζα

Ολάντ προς Τουρκία: Καμία παραχώρηση για ανθρώπινα δικαιώματα και βίζα

Απέκλεισε οποιδήποτε «πραχώρηση» προς την Τουρκία αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της έκδοσης βίζας στους υπηκόους της για τις χώρες της Ε.Ε., ο , στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Αγκυρα ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής για το .

«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία παραχώρηση αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή των κριτηρίων της απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου», υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος, σχετικά με τα ανταλλάγματα που ζητά η Τουρκία στην με την Ε.Ε, για εγγυήσεις στον έλεγχο των προσφυγικών ροών εκ μέρους της.

«Πρέπει ακόμα και να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα μπορούσε, στο πλαίσιο που το γνωρίζουμε, να αποτελέσει έναν παράγοντα αποσαφήνισης και διαφάνειας στις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτό ισχύει επιπλέον, όπως τόνισε, «στις στις οποίες έχουμε δεσμευτεί εδώ και πολλά χρόνια» με την Άγκυρα για την ένταξή της στην .

Ο Ολάντ υπογράμμισε ακόμη «το πόσο επείγον» είναι να αντιμετωπίσουμε την «βαθιά » που προκλήθηκε από τις μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα οριστούν οι αρχές προκειμένου τα μέτρα που θα ληφθούν να συνάδουν με τις αξίες μας και θα είναι τα αποτελεσματικότερα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 και 18 Μαρτίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση