Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής στη Μαγνησία
Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής στη Μαγνησία

Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής στη Μαγνησία

Στην τελική ευθεία για τις της Κυριακής και ολοκληρώθηκε η διανομή των ψηφοδελτίων στους Δήμους της Μαγνησίας για να διατεθούν στη συνέχεια στα 714 εκλογικά κέντρα του νομού.

Την προτίμηση των πολιτών θα διεκδικήσουν 33 (από τα 40) για τις Ευρω, καθώς τρία δεν έστειλαν καν ψηφοδέλτια, ενώ άλλα τέσσερα τα έστειλαν με καθυστέρηση, μόλις χθες, αλλά παρόλα αυτά έφτασαν στα εκλογικά κέντρα και θα βρίσκονται στη διάθεση των ψηφοφόρων.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε υπό την καθοδήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, καθώς ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου με αποστολή στους Δήμους των καλπών και των παραβάν, ενώ την Τετάρτη οι σάκοι με το εκλογικό υλικό εστάλησαν στα νησιά των Βορείων Σποράδων και χθες στους Δήμους της ηπειρωτικής Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα εστάλησαν 335 εκλογικοί σάκοι στα Α' εκλογικά τμήματα ( και ), 335 σάκοι στα Β' εκλογικά τμήματα (Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές), 43 σάκοι σε ισάριθμα ενιαία εκλογικά τμήματα, καθώς και ένας σάκος για το Κατάστημα Κράτησης Κασσαβέτειας.

Στους εκλογικούς σάκους που ετοιμάστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα υπήρχαν 33 ψηφοδέλτια για τις , οι οκτώ συνδυασμοί για την Θεσσαλίας, όπως και τα λευκά ψηφοδέλτια για τις Περιφερειακές, Δημοτικές, Κοινοτικές εκλογές και για την Ευρωβουλή.
Επίσης περιλάμβαναν τους φακέλους για τα ψηφοδέλτια, γραφική ύλη και τη .

Η προθεσμία παραλαβής των ψηφοδελτίων από την Περιφερειακή Ενότητα έληξε την Παρασκευή 17 Μαΐου το βράδυ, ενώ δόθηκε άτυπη μέχρι την Τρίτη 21 Μαΐου.

Στο διάστημα αυτό ψηφοδέλτια έστειλαν 33 κόμματα (από το σύνολο των 40 που συμμετέχουν στις εκλογές).

Μόλις χθες τέσσερα ακόμα κόμματα έστειλαν ψηφοδέλτια με καθυστέρηση και παρόλο που ήταν εκτός προθεσμίας, οι υπάλληλοι φρόντισαν να σταλούν και να βρίσκονται αύριο Κυριακή στο σύνολο των εκλογικών κέντρων της Μαγνησίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα συνεργάζεται και με τους οκτώ Δήμους της Μαγνησίας, που έχουν την ευθύνη για τη διανομή των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα για τις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση