Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ολα ανοικτά από Π. Καμμένο
Ολα ανοικτά από Π. Καμμένο

Ολα ανοικτά από Π. Καμμένο

Με σκληρά λόγια και αναφορές σε εκβιασμό και πραξικόπημα εκ μέρους των εταίρων και πιστωτών της Ελλάδας, αλλά και με σαφή διάθεση απόρριψης της συμφωνίας, ο κ. Π. Καμμένος συγκαλεί σήμερα το πρωί την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, προκειμένου ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος να καθορίσει τη στάση του έναντι της συμφωνίας.

Ο υπουργός Αμυνας είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται μεν να διαβεβαίωσε, όπως και στις δηλώσεις του μετά, για τη βούλησή του να στηρίξει την κυβερνητική προσπάθεια, ωστόσο εμφανίστηκε να αναμένει και την άποψη των βουλευτών, που καλούνται σήμερα να αποφασίσουν. Εν τέλει, παρά τους έντονα επικριτικούς τόνους για τη και τους εταίρους, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άφησε κάθε σενάριο για τη στάση του ανοικτό.

Ο κ. Καμμένος, που έδωσε μάχη για να πειστούν οι τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ που είχαν ενστάσεις για την ψηφοφορία της προηγούμενης Παρασκευής, σημείωσε: «Παρότι είναι κόντρα στη συνείδησή μας, συμφωνήσαμε προκειμένου να βρεθεί λύση», προσθέτοντας, όμως, ότι «στη νέα συμφωνία που προβλέπει 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, αλλαγές στον κώδικα ποινικής δικονομίας που θα οδηγήσουν σε σπιτιών και πλήρη κατάρρευση των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε ερώτημα για το εάν προτίθεται να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος απάντησε, αφού έπλεξε το εγκώμιο του κ. Τσίπρα, πως «θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ενωμένοι ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκιο των Ελλήνων πολιτών».

Η στάση των ΑΝΕΛ θα είναι κρίσιμη για τις εξελίξεις, καθώς ενδεχόμενη αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, κάτι πάντως που απέρριψε ο κ. Καμμένος, θα σηματοδοτούσε επί της ουσίας την απώλεια δεδηλωμένης για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ανεξαρτήτως της στάσης που θα κρατούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση