Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οκτάμηνη φυλάκιση στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά για τo γάλα
Οκτάμηνη φυλάκιση στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά για τo γάλα

Οκτάμηνη φυλάκιση στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά για τo γάλα

Οκτάμηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το δικαστήριο τον πρώην αντιδήμαρχο Βόλου Ηλ. Ξηρακιά για το γεγονός ότι την περίοδο 2011 – 2013 δεν δόθηκε στους εργαζόμενους γάλα, είδη ατομικής προστασίας κ.ά.

Από πλευράς του κ. Ξηρακιά έγινε γνωστό, ότι από τον Οκτώβριο του 2014 υπάρχει απόφαση της Επιτροπής του Αρ.152 στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο από τα γάλατα και τα είδη που δικαιούνταν να πάρουν σε χρήματα, απόφαση που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από την νυν Δημοτική Αρχή.

O ίδιος τόνισε ότι κατηγορούνταν για το γεγονός ότι για το 2013 που ήταν Οικονομικών δε φρόντισε για την παροχή στους εργαζόμενους φρέσκου γάλακτος ή να λάβουν οι το αντίτιμο από το φρέσκο γάλα που δεν πήραν και πρόσθεσε: «Εκπλήσσομαι, γιατί υπάρχει απόφαση από τον Οκτώβριο του 2014 που εγκρίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί σε χρήμα το γάλα που δεν πήραν οι εργαζόμενοι, γιατί δεν ευδοκίμησαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού.

Απόφαση που έχει αποκρυφτεί μέχρι σήμερα, προκειμένου να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος μου. Το 2013 έγιναν όλες οι διαδικασίες για παροχή φρέσκου γάλακτος, ενώ για τους μήνες που δεν τους δόθηκε φρέσκο γάλα, είχαμε πάρει απόφαση να δοθεί το αντίτιμο σε χρήμα. Η απόφαση απορρίφθηκε από την , αλλά προσφύγαμε στην Επιτροπή του Αρ. 152, η οποία απέρριψε την απόφαση της Αποκεντρωμένης κι έκανε δεκτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2014».

Ο κ. δήλωσε άγνοια για το ποιός απέκρυψε την απόφαση αυτή, ενώ σε αν γνώριζαν γι' αυτή την απόφαση οι σύμβουλοι της «Επιλογής Ευθύνης» που μετείχαν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή απάντησε: «Η δίκη αυτή έχει αναβληθεί δύο φορές, ψάχνοντας όλα τα δικαιολογητικά βρήκαμε τώρα αυτή την απόφαση».

Το μέλος της Εύη Καρυδάκη τόνισε- μεταξύ άλλων: «Σήμερα έχουμε να κάνουμε με την της συλς σύμβασης των εργαζομένων για το οφειλόμενο γάλα, είδη ατομικής προστασίας σε πάνω από 500εργαζόμενους από το 2ο εξάμηνο του 2011 μέχρι το 2013. Φτάσαμε στο σημείο να πάμε στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον Εισαγγελέα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σήμερα ακούσαμε από τους μάρτυρες υπεράσπισης ότι υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το γάλα σε χρήμα. Εμείς είχαμε κάνει πρόταση στο Σύλλογο Εργαζομένων να γίνει για να πάρουν σε χρήμα το γάλα τους οι εργαζόμενοι. Η πρόταση της είχε καταψηφιστεί. Αν υπάρχει τέτοια απόφαση, η πρώην Δημοτική Αρχή είναι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί όλο αυτό τον καιρό δεν έκαναν μια κίνηση? Εμείς θα ψάξουμε να βρούμε αν υπάρχει αυτή η απόφαση και θα κάνουμε παράσταση στη Δημοτική Αρχή και καλούμε και τον Σύλλογο να μετέχει, για να πάρουν τα οφειλόμενα οι εργαζόμενοι».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση