Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Οκτάμηνη φυλάκιση στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά για τo γάλα
Οκτάμηνη φυλάκιση στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά για τo γάλα

Οκτάμηνη φυλάκιση στον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά για τo γάλα

Οκτάμηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το δικαστήριο τον πρώην αντιδήμαρχο Βόλου Ηλ. Ξηρακιά για το γεγονός ότι την περίοδο 2011 – 2013 δεν δόθηκε στους εργαζόμενους γάλα, είδη ατομικής προστασίας κ.ά.

Από πλευράς του κ. Ξηρακιά έγινε γνωστό, ότι από τον Οκτώβριο του 2014 υπάρχει απόφαση της Επιτροπής του Αρ.152 στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο από τα γάλατα και τα είδη που δικαιούνταν να πάρουν σε χρήματα, απόφαση που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από την νυν Δημοτική Αρχή.

O ίδιος τόνισε ότι κατηγορούνταν για το γεγονός ότι για το 2013 που ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών δε φρόντισε για την παροχή στους εργαζόμενους φρέσκου γάλακτος ή να λάβουν οι εργαζόμενοι το αντίτιμο από το φρέσκο γάλα που δεν πήραν και πρόσθεσε: «Εκπλήσσομαι, γιατί υπάρχει απόφαση από τον Οκτώβριο του 2014 που εγκρίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί σε χρήμα το γάλα που δεν πήραν οι εργαζόμενοι, γιατί δεν ευδοκίμησαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού.

Απόφαση που έχει αποκρυφτεί μέχρι σήμερα, προκειμένου να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος μου. Το 2013 έγιναν όλες οι διαδικασίες για παροχή φρέσκου γάλακτος, ενώ για τους μήνες που δεν τους δόθηκε φρέσκο γάλα, είχαμε πάρει απόφαση να δοθεί το αντίτιμο σε χρήμα. Η απόφαση απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά προσφύγαμε στην Επιτροπή του Αρ. 152, η οποία απέρριψε την απόφαση της Αποκεντρωμένης κι έκανε δεκτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2014».

Ο κ. Ξηρακιάς δήλωσε άγνοια για το ποιός απέκρυψε την απόφαση αυτή, ενώ σε ερώτηση αν γνώριζαν γι’ αυτή την απόφαση οι σύμβουλοι της «Επιλογής Ευθύνης» που μετείχαν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή απάντησε: «Η δίκη αυτή έχει αναβληθεί δύο φορές, ψάχνοντας όλα τα δικαιολογητικά βρήκαμε τώρα αυτή την απόφαση».

Το μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη τόνισε- μεταξύ άλλων: «Σήμερα έχουμε να κάνουμε με την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων για το οφειλόμενο γάλα, είδη ατομικής προστασίας σε πάνω από 500εργαζόμενους από το 2ο εξάμηνο του 2011 μέχρι το 2013. Φτάσαμε στο σημείο να πάμε στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον Εισαγγελέα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σήμερα ακούσαμε από τους μάρτυρες υπεράσπισης ότι υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το γάλα σε χρήμα. Εμείς είχαμε κάνει πρόταση στο Σύλλογο Εργαζομένων να γίνει αγωγή για να πάρουν σε χρήμα το γάλα τους οι εργαζόμενοι. Η πρόταση της ΔΑΣ ΟΤΑ είχε καταψηφιστεί. Αν υπάρχει τέτοια απόφαση, η πρώην Δημοτική Αρχή είναι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί όλο αυτό τον καιρό δεν έκαναν μια κίνηση? Εμείς θα ψάξουμε να βρούμε αν υπάρχει αυτή η απόφαση και θα κάνουμε παράσταση στη Δημοτική Αρχή και καλούμε και τον Σύλλογο να μετέχει, για να πάρουν τα οφειλόμενα οι εργαζόμενοι».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επανεκκίνηση προπονήσεων Αγωνιστικής-Προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου… - https://t.co/q4ntgRxtSZ -

  • Πρόσληψη τεσσάρων ατόμων για καθαριότητα στον Δήμο Σκοπέλου - https://t.co/A0QsXpz73W -

  • Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να μη μείνουν χωρίς γιατρό Κεραμίδι & Βένετο την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο… - https://t.co/FeuNcqDKYG -

"Αλιεύοντας" την είδηση