Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οι τσιπούρες και τα λαβράκια έγιναν αιτία να “φάει” 4 μήνες φυλακή 31χρονος
Οι τσιπούρες και τα λαβράκια έγιναν αιτία να “φάει” 4 μήνες φυλακή 31χρονος

Οι τσιπούρες και τα λαβράκια έγιναν αιτία να “φάει” 4 μήνες φυλακή 31χρονος

Σε ποινή ς 4 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης ς, καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 31χρονος Αλός, που κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια σε παραβίαση κατάσχεσης και υπεξαίρεση ψαριών.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τον 31χρονο για την κατηγορία της υπεξαίρεσης ψαριών, καθώς δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι σκόπευε να οικειοποιηθεί τους 4,5 τόνους τσιπούρας και λαβρακιών.

Αρχικά εξετάστηκε εκπρόσωπος της εταιρίας που είχε υποβάλλει μήνυση κατά της εργοδοσίας του 31χρονου, και είχε προχωρήσει σε κατάσχεση των προϊόντων που παρήγαγε, εξαιτίας χρέους ύψους 1,3 εκ. ευρώ.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο οδηγός γνώριζε πως τα αλιεύματα είναι προϊόν κατάσχεσης και δεν μπορούσαν να πωληθούν σε άλλους πελάτες, λέγοντας πως ο 31χρονος συνελήφθη στις 7:15 το απόγευμα, κατά την διάρκεια φόρτωσης των 4,5 τόνων σε άλλο φορτηγό.

Ισχυρίστηκε δε ότι σκόπευε να τα παραδώσει παρανόμως σε τρεις πελάτες, με τον μάρτυρα να εκτιμά πως ο οδηγός δεν θα τα οικειοποιούνταν για να τα διαθέσει ο ίδιος κάπου αλλού.

Τα ψάρια σύμφωνα με συνάδελφο του κατηγορούμενου βγήκαν το πρωί στις 11, συσκευάστηκαν και ήταν έτοιμα να διατεθούν σε πελάτες, οι οποίοι θα ειδοποιούσαν για το ακριβές σημείο παραλαβής, μιας και ο δρόμος που οδηγούσε στην επιχείρηση δεν προσφέρονταν για να προσεγγίσει μεγάλο φορτηγό.

Ο 31χρονος στην του ανέφερε ότι εργάζεται στην συγκεκριμένη εταιρία εδώ και 11 χρόνια, ενώ την εντολή για τη μεταφορά των ψαριών, του την έδωσε το αφεντικό του.

Ισχυρίστηκε ότι του τηλεφώνησε ο οδηγός του πελάτη και έκλεισαν ραντεβού για μεταφόρτωση των ψαριών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας ς, και δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι εκκρεμούσε απόφαση κατάσχεσης για το συγκεκριμένο φορτίο.

Η της έδρας στην αγόρευση της, πρότεινε να αθωωθεί ο 31χρονος για την κατηγορία της υπεξαίρεσης, καθώς δεν φάνηκε κάτι τέτοιο, αλλά να τιμωρηθεί για άμεση συνέργεια σε παραβίαση κατάσχεσης, εκτιμώντας ότι είχε πληροφορηθεί πως η ποσότητα των ψαριών ήταν κατασχεμένη, χωρίς όμως ο ίδιος να είναι ο φυσικός αυτουργός της πράξης.

Τελικά το Δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα ς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία διαβιβάστηκε στην του Βόλου για να ασκηθούν , σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας που εργάζεται ο 31χρονος.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό είχε λάβει χ στις 15 Νοεμβρίου, όταν ο συνελήφθη ο οδηγός από αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού στην περιοχή Αγ. Τριάδα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση