Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οι πρώτες συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη
Οι πρώτες συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

Οι πρώτες συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θ έχει συνάντηση γνωριμίς σήμερα στις 17:30 με τον επικεφαλής του SSM Andrea Enria, που βρίσκεται στη χ μας.

Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Μισή αργότερα, θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό για τη .

Η Μέρκελ προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Το Βερολίνο θα επισκεφθεί στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ύστερα από πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη του νίκη και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης την ευχαρίστησε και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος της συνάντησης, που θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου όταν και θα ανοίξει η Βουλή.

Το πρώτο ταξίδι, ωστόσο, του νέου πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα διεξαχθούν το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Ο χρόνος της ς οριστικοποιήθηκε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επίσης τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης: Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές

Τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών, από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προβλέπει το πρώτο προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ, υπ' αριθμ.81 αναφέρεται «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους – Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων», αναφέρεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη « μεταφέρονται επίσης, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, οργάνων και προσωπικού που τις κατέχει, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του τος, οι ακόλουθες υπηρεσίες:

5.1. από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του άρθρου 17 του π.δ. 96/2017 (Α' 136) όπως ισχύει, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των υπαγομένων σε αυτή οργανικών μονάδων, το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, τα Καταστήματα Κράτησης, Σωφρονιστικά και Θεραπευτικά Καταστήματα, τα Ειδικά Θεραπευτικά Καταστήματα και η Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ), το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου και οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής των άρθρων 19, 26, 27, 28 και 29 του π.δ. 96/2017, όπως ισχύει».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση