Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οι μπαταρίες κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έκλεψε Αλβανός “έκαψαν” Βολιώτη επιχειρηματία
Οι μπαταρίες κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έκλεψε Αλβανός “έκαψαν” Βολιώτη επιχειρηματία

Οι μπαταρίες κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έκλεψε Αλβανός “έκαψαν” Βολιώτη επιχειρηματία

Τις μπαταρίες από κινητής τηλεφωνίας σε Σέσκλο και Βελεστίνο “ρήμαξε” ένας 25χρονος Αλός, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή για κλοπή κατ' εξακολούθηση, παίρνοντας στο λαιμό του και έναν 45χρονο Βολιώτη επιχειρηματία που τις αγόρασε, και καταδικάστηκε για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αναλυτικότερα ο 25χρονος Αλός που τιμωρήθηκε ερήμην, φέρεται στις 5 Ιουλίου του στο Σέσκλο να μπήκε σε σταθμό της Cosmote,αφαιρώντας συνολικά 13 μπαταρίες που δίνουν στις της εταιρίας που λειτουργούν στην περιοχή, αξίας περίπου 10.000€.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού στις 16 Ιουλίου του στην ίδια περιοχή μπήκε στις εγκαταστάσεις της Wind και έκλεψε 16 αυτή τη φορά μπαταρίες, συνολικής αξίας 3.400€.

Ο κύκλος των επιδρομών του έκλεισε έξι ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 22 Ιουλίου, όπου και πάλι από τον σταθμό της Cosmote έφυγε με τέσσερις μπαταρίες αξίας 1.200€.

Την ίδια ημέρα ο νεαρός επισκέφθηκε την επιχείρηση του 45χρονου Βολιώτη και του πούλησε τις 20 μπαταρίες, έναντι συγκεκριμένου ποσού,και αποχώρησε σαν κύριος.

Κατόπιν έγινε έρευνα από την και ο 45χρονος ανέφερε πως ο 25χρονος του πούλησε τα αντικείμενα, ενώ ψάχνοντας στα τιμολόγια βρήκε το όνομα του, δίδοντας το στις αρχές.

Στην ταυτο των στοιχείων του νεαρού διαπιστώθηκε πως είχε δώσει πλαστά στοιχεία, αφού το όνομα άνηκε σε άλλον ομοεθνή του.

Εξετάζοντας η αστυνομία το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης,εντοπίστηκε τελικά η πραγματική ταυτότητα του δράστη.

ικαστήριο καταδίκασε τον 45χρονο σε φυλάκιση έξι μηνών μετατρέψιμους προς 5€ την ημέρα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ο επιχειρηματίας στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως οι μπαταρίες ήταν κλεμμένες, ενώ η έδρα του επισήμανε πως θα έπρεπε να είναι υποψιασμένος, λόγω του αριθμού των μπαταριών και του τύπου τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση