Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οι μπαταρίες κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έκλεψε Αλβανός “έκαψαν” Βολιώτη επιχειρηματία
Οι μπαταρίες κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έκλεψε Αλβανός “έκαψαν” Βολιώτη επιχειρηματία

Οι μπαταρίες κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έκλεψε Αλβανός “έκαψαν” Βολιώτη επιχειρηματία

Τις μπαταρίες από κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε Σέσκλο και Βελεστίνο “ρήμαξε” ένας 25χρονος Αλβανός, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, παίρνοντας στο λαιμό του και έναν 45χρονο Βολιώτη επιχειρηματία που τις αγόρασε, και καταδικάστηκε για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αναλυτικότερα ο 25χρονος Αλβανός που τιμωρήθηκε ερήμην, φέρεται στις 5 Ιουλίου του 2016 στο Σέσκλο να μπήκε σε σταθμό της Cosmote,αφαιρώντας συνολικά 13 μπαταρίες που δίνουν ρεύμα στις κεραίες της εταιρίας που λειτουργούν στην περιοχή, αξίας περίπου 10.000€.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού στις 16 Ιουλίου του 2016 στην ίδια περιοχή μπήκε στις εγκαταστάσεις της Wind και έκλεψε 16 αυτή τη φορά μπαταρίες, συνολικής αξίας 3.400€.

Ο κύκλος των επιδρομών του έκλεισε έξι ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 22 Ιουλίου, όπου και πάλι από τον σταθμό της Cosmote έφυγε με τέσσερις μπαταρίες αξίας 1.200€.

Την ίδια ημέρα ο νεαρός επισκέφθηκε την επιχείρηση του 45χρονου Βολιώτη και του πούλησε τις 20 μπαταρίες, έναντι συγκεκριμένου ποσού,και αποχώρησε σαν κύριος.

Κατόπιν έγινε έρευνα από την αστυνομία και ο 45χρονος ανέφερε πως ο 25χρονος του πούλησε τα αντικείμενα, ενώ ψάχνοντας στα τιμολόγια βρήκε το όνομα του, δίδοντας το στις αρχές.

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων του νεαρού διαπιστώθηκε πως είχε δώσει πλαστά στοιχεία, αφού το όνομα άνηκε σε άλλον ομοεθνή του.

Εξετάζοντας η αστυνομία το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης,εντοπίστηκε τελικά η πραγματική ταυτότητα του δράστη.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον 45χρονο σε φυλάκιση έξι μηνών μετατρέψιμους προς 5€ την ημέρα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ο επιχειρηματίας στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως οι μπαταρίες ήταν κλεμμένες, ενώ η έδρα του επισήμανε πως θα έπρεπε να είναι υποψιασμένος, λόγω του αριθμού των μπαταριών και του τύπου τους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση