Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Oι έξυπνοι αλγόριθμοι εδραιώνονται στη ζωή των ανθρώπων
Oι έξυπνοι αλγόριθμοι εδραιώνονται στη ζωή των ανθρώπων

Oι έξυπνοι αλγόριθμοι εδραιώνονται στη ζωή των ανθρώπων

Oι αλγόριθμοι μπήκαν για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων και γίνονται ολοένα εξυπνότεροι: καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες , μαθαίνουν να ζωγραφίζουν κ.λπ.

Γι' αυτούς τους έξυπνους αλγόριθμους μίλησε σήμερα το πρωί σε Γυμνασίων και Λυκείων της ς που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο Γ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Κ. Δασκαλάκης, του ΜΙΤ που βρίσκεται από χθες στο Βόλο, ενώ χθες μίλησε για την τεχνητή νοημοσύνη και η του πλέον βρίσκεται μαγνητοσκοπημένη στο κανάλι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο .

Ο κ. Δασκαλάκης επισήμανε  ότι οι αλγόριθμοι είναι στη ζωή όλων και είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τις έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε όλοι και κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

Στην παρατήρηση ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς νέους στην ξενιτιά, είπε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αξιοποιήσει τους νέους επιστήμονες για να ανακάμψει οικονομικά και κοινωνικά.

Να σημειωθεί ότι σήμερα,  550 και πλέον   από 25 σχολεία της ς παρακολούθησαν την του και τον “βομβάρδισαν” με τις ερωτήσεις τους.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας στο Βόλο η κα. Δημητρακοπούλου, ήταν από τους πρώτους που ενημερώθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έρχονταν στο Βόλο ο κ. Δασκαλάκης  και ενημέρωσαν τους καθηγητές και οργανώθηκαν ανά σχολείο για να σπεύσουν να τον παρακολουθήσουν. Όπως είπε  υπήρξαν πολλά παράπονα, καθώς μαθητές που επιθυμούσαν να τον συναντήσουν και να τον ακούσουν, δεν είχαν την ευκαιρία να το πράξουν, καθώς ο χώρος του αμφιθεάτρου δεν επαρκούσε.

Η κα. Δημητρακοπούλου επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας είναι από τους λίγους που μπορούν να εξαπλουστεύουν το ερευνητικό τους έργο ώστε να γίνεται κατανοητό από τον απλό ακροατή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση