Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οι Έλληνες βιοεπιστήμονες για τη πανδημία: «Είμαστε μόνο στην αρχή με πολλές ελλείψεις»
Οι Έλληνες βιοεπιστήμονες για τη πανδημία: «Είμαστε μόνο στην αρχή με πολλές ελλείψεις»

Οι Έλληνες βιοεπιστήμονες για τη πανδημία: «Είμαστε μόνο στην αρχή με πολλές ελλείψεις»

Τα εργαστήρια Μοριακής Βιολογίας βρίσκονται στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και με ανακοίνωσή τους, οι Ελληνες βιοεπιστήμονες καλούν την Πολιτεία «να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους, να κατανοήσει πως είμαστε μόνο στην αρχή της προσπάθειας με κόπωση συνεχώς αυξανόμενη και να καλύψει τις ελλείψεις που είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ εμφανείς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η αντιμετώπιση καταστάσεων όπως της πανδημίας COVID-19, έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα και απαιτεί την αγαστή συνεργασία εξειδικευμένων Επιστημόνων καθώς και δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όλοι αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την υπεράνθρωπη προσπάθεια των Κλινικών Ιατρών, Νοσηλευτών και λοιπών Επαγγελματιών Υγείας, που αφιερώνονται στην περίθαλψη των ασθενών με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Αξιοθαύμαστη, αν και πολλές φορές αφανής, είναι και η προσπάθεια του Προσωπικού των Εργαστηρίων Αναφοράς των Νοσοκομείων, των Ερευνητικών Κέντρων, όπως το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, αλλά και όλων των Εργαστηριακών Μονάδων που έχουν επιφορτιστεί με την ταυτοποίηση των θετικών για CoV-2 δειγμάτων. Εκεί, συνάδελφοι Βιοεπιστήμονες, Εργαστηριακοί Ιατροί και Τεχνολογικό Προσωπικό, δίνουν τη δική τους μάχη για την αντιμετώπιση της ίωσης ενάντια στη πίεση χρόνου, και την ελλιπή στελέχωση. Παρόλες τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες , πίεσης έως εξουθένωσης, οι εκεί συνάδελφοι, χρησιμοποιώντας κυρίως τεχνικές Μοριακής Βιολογίας, όπως η Real Time Reverse Transcriptase PCR (RT-qPCR), καταφέρνουν να πραγματοποιούν αναλύσεις υψηλής πιστότητας και ευαισθησίας σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό δειγμάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Β. θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της και τις ευχαριστίες του προς όλους/ες τους/τις παραπάνω συναδέλφους που με επαγγελματισμό, στέκονται στη «πρώτη γραμμή» άμυνας αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Η επιστημονική τους εκπαίδευση και κατάρτιση σε συνδυασμό με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας που τους διακρίνει μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

Η από την πλευρά της οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους, να κατανοήσει πως είμαστε μόνο στην αρχή της προσπάθειας με κόπωση συνεχώς αυξανόμενη και να καλύψει τις ελλείψεις που είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ εμφανείς, αφενός σε αριθμό εργαστηρίων, αφετέρου σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση