Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οι άγνωστες συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη
Οι άγνωστες συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Οι άγνωστες συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Πίσω πό τ φώτα της ς των διεθνών συναντήσεων κορυφής στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος πραγματοποίησε σειρά επαφών με επιχειρηματίες και επικεφαλής δια κεφαλαίων αθροιστικής αξίας υψηλότερης των 5 τρισ. δολαρίων.

Παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησής του για τη χώρα και την οικονομία, απαρίθμησε τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και των μεγάλων έργων υποδομής, εξήγησε πώς σχεδιάζει να ανατάξει το τραπεζικό σύστημα και περιέγραψε τις παρεμβάσεις που δρομολογεί για να κάνει τη χώρα φιλικότερη στις και στην επιχειρηματικότητα. «Ηταν στο στοιχείο του», αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι που ήταν παρόντες στις επαφές αυτές, οι οποίοι αξιολογούν τα αποτελέσματα αυτών των επαφών ως ενθαρρυντικά για την Ελλάδα και την προοπτική προσέλκυσης επενδύσεων.

H συζήτηση ήταν μακρά, πυκνή και πολύ ουσιαστική, λένε από την πλευρά των Αμερικανών επενδυτών που συμμετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις. Συζητήθηκαν τα σχέδια για τη στήριξη των τραπεζών, η αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, η προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΗΕ, το σύνολο των προγραμματισμένων και νέες αποκρατικοποιήσεις, η δημοσιονομική εικόνα και οι μεταρρυθμίσεις που εισάγει η κυβέρνηση και όλο σχεδόν το φάσμα της οικονομικής ς. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά με αυτούς τους ανθρώπους, εξηγούν με νόημα οι γνωρίζοντες. Οσοι από αυτούς παρέμειναν στην ιδιαίτερη αίθουσα του Capital Grille αφότου αποχώρησε ο Κυριάκος , έμειναν με ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις για τον Έλληνα πρωθυπουργό, πληροφορείται η «Κ», όχι από κυβερνητικές . Σχόλια όπως «εμπνέει εμπιστοσύνη», «ξέρει ακριβώς τι λέει», «έχει σχέδιο» διατυπώθηκαν από τους υψηλότατου επιπέδου συνδαιτυμόνες του.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση