Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι άγνωστες συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη
Οι άγνωστες συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Οι άγνωστες συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας των διεθνών συναντήσεων κορυφής στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος πραγματοποίησε σειρά επαφών με και επικεφαλής διαχειριστές κεφαλαίων αθροιστικής αξίας υψηλότερης των 5 τρισ. δολαρίων.

Παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησής του για τη χώρα και την , απαρίθμησε τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και των μεγάλων έργων υποδομής, εξήγησε πώς σχεδιάζει να ανατάξει το τραπεζικό σύστημα και περιέγραψε τις παρεμβάσεις που δρομολογεί για να κάνει τη χώρα φιλικότερη στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότητα. «Ηταν στο στοιχείο του», αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι που ήταν παρόντες στις επαφές αυτές, οι οποίοι αξιολογούν τα αποτελέσματα αυτών των επαφών ως ενθαρρυντικά για την Ελλάδα και την προοπτική προσέλκυσης επενδύσεων.

H συζήτηση ήταν μακρά, πυκνή και πολύ ουσιαστική, λένε πηγές από την πλευρά των Αμερικανών επενδυτών που συμμετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις. Συζητήθηκαν τα σχέδια για τη στήριξη των τραπεζών, η της ΔΕΗ, η προοπτική ιδιωτικοποίησης του , το σύνολο των προγραμματισμένων και νέες αποκρατικοποιήσεις, η δημοσιονομική και οι μεταρρυθμίσεις που εισάγει η και όλο σχεδόν το φάσμα της οικονομικής πολιτικής. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά με αυτούς τους ανθρώπους, εξηγούν με νόημα οι γνωρίζοντες. Οσοι από αυτούς παρέμειναν στην ιδιαίτερη αίθουσα του Capital Grille αφότου αποχώρησε ο Κυριάκος , έμειναν με ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις για τον Έλληνα πρωθυπουργό, πληροφορείται η «Κ», όχι από κυβερνητικές πηγές. Σχόλια όπως «εμπνέει εμπιστοσύνη», «ξέρει ακριβώς τι λέει», «έχει σχέδιο» διατυπώθηκαν από τους υψηλότατου επιπέδου συνδαιτυμόνες του.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

  • Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το «Πρόταση Ζωής» - ΟΚΑΝΑ #ομάδαγονέων - https://t.co/aI7EpnANx2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση