Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Όχι στο μνημόνιο κατά την εκδήλωση της ISKRA στο Βόλο
Όχι στο μνημόνιο κατά την εκδήλωση της ISKRA στο Βόλο

Όχι στο μνημόνιο κατά την εκδήλωση της ISKRA στο Βόλο

Την εκτίμηση ότι δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου, ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλης κατά την επίσκεψή του στο Βόλο. Ο κ. Στρατούλης, βρέθηκε στο Βόλο με αφορμή τα 5 χρόνια που κλείνει η πολιτική ιστοσελίδα iskra που εκφράζει την αριστερή πλατφόρμα.

Ο κ. Στρατούλης, ανέφερε ότι πλέον η αριστερή πλατφόρμα είναι η μεγαλύτερη πολιτική και ιδεολογική τάση που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ κι όπως εξήγησε «κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε την να μην υπογράψει το οριστικό μνημόνιο, το τρίτο μνημόνιο να μην εγκλωβιστεί σε μνημονιακές πολιτικές, να ακυρώσει τα προηγούμενα μνημόνια και να εφαρμόσει το πρόγραμμα και τις προγραμματικές δηλώσεις για εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα μας βγάλει από την λιτότητα».

Μάλιστα εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου και όπως υπογράμμισε «προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το διάστημα αυτό, για να απεγκλωβιστεί η από τα μνημόνια κι από τους εκβιασμούς που δέχτηκε και δέχεται».

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ν. Φίλλη για αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, ο κ. Στρατούλης απάντησε χαρακτηριστικά: «Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αφενός μεν να λειτουργούν τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο η πιο μεγάλη εγγύηση για την ενότητα της κυβέρνησης και την επιτυχία του έργου της είναι η απεμπλοκή της από τα μνημόνια και η απόλυτη τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων και της λαϊκής εντολής όπως αυτή εκφράστηκε στις 25 Ιανουαρίου αλλά και μέσω του δημοψηφίσματος».

Ο κ. Στρατούλης ερωτηθείς αν αριστερή πλατφόρμα θα κατέβει σε ενδεχόμενες εκλογές, κράτησε απόσταση, επισημαίνοντας ότι η αριστερή πλατφόρμα, εξαντλεί κάθε δυνατότητα πίεσης και παρέμβασης την οποία έχει, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην υπογράψει και να μη φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μνημόνια.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Η ιστορία δεν γράφεται με ΑΝ αλλά με παρεμβάσεις που γίνονται την ώρα που πρέπει», ενώ επανέλαβε την άποψή του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του κι αν αυτό προσκρούει στην γερμανική ευρωζώνη καλό είναι να σπάσει τον κλοιό για να το εφαρμόσει κι αν χρειαστεί ως εργαλείο να χρησιμοποιήσει και το εθνικό νόμισμα. «Έχουμε πει ότι αυτή η χρησιμοποίηση του εθνικού νομίσματος δεν είναι καταστροφή ούτε η κόλαση, είναι ένα από τα εργαλείο για να πάρει μπροστά».

Αργότερα, κατά την ομιλία του στο Θόλο του Πανεπιστημίου σε εκδήλωση της iskra απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις, το λαό και τη νεολαία σε κοινές δράσεις για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του ΟΧΙ, για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, χωρίς καταστροφική λιτότητα και χωρίς ταπεινωτική εποπτεία και έλεγχο, με δημοκρατία, με ανάπτυξη, με παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για μια Ελλάδα με βαθιές προοδευτικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές με ορίζοντα και κατεύθυνση το σοσιαλισμό.

Αν και ο καιρός δεν το επέτρεψε , καθώς μια καλοκαιρινή μπόρα, ακύρωσε την εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει στο χώρο του Μνημείου Ηρώων στην παραλία και τη μετέφερε στο θόλο του κτιρίου Παπαστράτος του Π.Θ., όπου παραβρέθηκαν αρκετά στελέχη της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, η εκδήλωση για τα πέντε χρόνια της πολιτικής ιστοσελίδας iskra, ήταν η πρώτη και όπως ανέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Δελημήτρος θα υπάρξει συνέχεια.

ISKRA (2)

Ο Δημ. Στρατούλης εκτίμησε ότι η πολιτική που ακολουθούσε η στη διαπραγμάτευση, χωρίς να αμφισβητεί την ευρωζώνη και το Ευρώ, έφτασε στα όριά της και ηττήθηκε κατά κράτος και αποδείχθηκε ότι ευρωζώνη και μνημόνια για την Ελλάδα και τις χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού νότου πάνε μαζί «ως πακέτο».

Ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι η εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα δεν είναι τεχνικό ερευνητικό ζήτημα, αλλά καθαρά πολιτικό.

Ο Δημ. Στρατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να επιλέξει είτε μεταξύ της ταπεινωτικής υποταγής που συνεπάγεται η υπογραφή του νέου μνημονίου είτε του απεγκλωβισμού της από αυτό και της προώθησης εναλλακτικών λύσεων που θα δώσουν θετική διέξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι τρίτος δρόμος για την υπέρβαση του πολιτικού αυτού διλήμματος δεν υπάρχει.

Από τη πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δελημήτρος αναφέρθηκε στον αγώνα που δόθηκε και τοπικά για την κυριαρχία του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και τόνισε ότι «Δυστυχώς αυτό το μεγαλειώδες ΟΧΙ δεν αξιοποιήθηκε, αντίθετα, υποβαθμίστηκε και μεταλλάχτηκε σε ΝΑΙ, εξαιτίας του κολοσσιαίου πολιτικού σφάλματος που διέπραξε η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μας έφερε ένα τρίτο Μνημόνιο, σκληρότερο από τα προηγούμενα, ακριβώς για να καταστεί αφερέγγυα στα μάτια του ελληνικού λαού από τους τοκογλύφους-δανειστές».

Σύμφωνα με τον Κ. Δελημήτρο, παρά τη δυσμενή εξέλιξη για τα λαϊκά στρώματα και τον κόσμο της εργασίας, το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε και στην Ελληνική Βουλή, θα συνεχίσει να λέγεται αυτό το ΟΧΙ, προς τιμήν των αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς και του ελληνικού Λαού, ενάντια στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών ρυθμίσεων, ενάντια στην επίθεση στη λαϊκή στέγη και τα εργατικά δικαιώματα, ενάντια στη φτωχοποίηση μισθωτών και συνταξιούχων.

«Αυτό το ΟΧΙ, θα συνεχίσει να είναι φάρος στους αγώνες της εργατικής τάξης και όλου του λαού για αξιοπρέπεια και ελεύθερη πατρίδα, ενάντια στην εξαθλίωση, την υποταγή και την εξάρτηση και σύντομα θα συντονίσει τους αγώνες του Λαού μας για ζωή που ν αξίζει σε ελεύθερους πολίτες μιας ελεύθερης πατρίδας» κατέληξε ο βουλευτής, προβλέποντας ότι θα νικήσει όποιος αφουγκράζεται το λαϊκό αισθητήριο και παλέψει να υπερασπίσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Λαού, της εργατικής τάξης, όλης της κοινωνίας του μόχθου.

Τέλος, κάλεσμα για ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών με αγώνες, απηύθυνε ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντάς.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, προέβλεψε ότι θα χτυπηθούν συνδικαλιστικές ελευθερίες και κεκτημένα και συμπλήρωσε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφήσει πολιτικά «ορφανό» το μεγάλο ρεύμα του ΟΧΙ.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι επιμένει σε μια αριστερή, αντιμνημονιακή επιλογή και εκτίμησε ότι πρέπει να εξακολουθήσει να παλεύει για να μην περνούν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος της κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρετεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μεταφορά πολικών αερίων μαζών προς την Ελλάδα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/rU1ZGAsptH -

  • Σύλληψη δύο ατόμων για #ληστεία γυναίκας στον Βόλο #ληστεία - https://t.co/RFEkS8shKI -

  • Ευνοϊκές διατάξεις στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο για τις επενδύσεις σε περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες… - https://t.co/9kBwPE2p90 -

"Αλιεύοντας" την είδηση