Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Όχι στην επέκταση του οικισμού Μακρινίτσας
Όχι στην επέκταση του οικισμού Μακρινίτσας

Όχι στην επέκταση του οικισμού Μακρινίτσας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά την της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η Α'  φάση  της μελέτης ΣΧΟΑΠ Μακρινίτσας,  ενώ οι σύμβουλοι των μειοψηφιών  ήταν αρνητικοί στο να επεκταθεί ο οικισμός για να μην αλλοιωθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του.

Ο μελετητής κ. Κολόμβος ενημέρωσε την Επιτροπή  ότι η α'  φάση τέθηκε σε διαβούλευση και ολοκληρώθηκε τέλος Δεκεμβρίου, ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις  των φορέων, ενώ εξήγησε πως  διαφωνεί η τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας που ζητά επέκταση του οικισμού μόνο προς τα νοτιοδυτικά.

Ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Στόϊκος και ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζηκός ζήτησαν  να αναβληθεί το θέμα με το αιτιολογικό ότι , δεν είναι παρών ο αρμόδιος και οι φορείς της Μακρινίτσας, αλλά  και δεν είναι  ολοκληρωμένος ο φάκελος.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. αργάλας συμφώνησε με τους δύο παραπάνω και έκανε κάποιες ζητώντας να προστεθούν  στη μελέτη.

Συγκεκριμένα πρότεινε:

  • Να αλλάξει η μελέτη και να ακολουθεί το γενικό κανόνα για τα εκτός σχεδίου

-Στα δίκτυα υποδομών να προστεθεί η εξασφάλιση και διατήρηση ανάγλυφου με έργα αντιστήριξης.

-Ασφάλεια και διατήρηση φυσικού περιβάλλοντος.

-Να συνεκτιμηθεί η τρίτη χωροθέτηση τελεφερίκ

-Να προβλεφθεί η υπογείωση δικτύων ΔΕΗ

-Να προστεθεί ότι θα μπαίνουν μετά την ολοκλήρωση τοπικών κυκλωμάτων

Ο κ. αργάλας τόνισε ότι η μείζονα μειοψηφία είναι θετική αν διασφαλιστεί ότι δεν επεκτείνονται τα όρια του οικισμού.

Ο κ. Στόϊκος είπε ότι έπρεπε να εκφέρουν   το   και οι  και πρόσθεσε: «Χρειάζεται θωράκιση του Πηλίου χωρίς περαιτέρω πολεο. Διαφωνούμε με την υπηρεσία για επέκταση του οικισμού  κατά 150 στρέμματα , θα χάσει το χαρακτήρα του το Πήλιο.»

Ο μελετητής εξήγησε πως  στην α' φάση γίνεται ανάλυση των δεδομένων και  στη β' φάση εξειδικεύονται αυτά και θα γίνει διαβούλευση με τους φορείς και πρόσθεσες πως πρέπει να ολοκληρωθεί η α' φάση  μέχρι τέλος του 2015, γιατί σε διαφορετική περίπτωση  θα χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση