Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Οχι» από Τσίπρα, Μιχαλολιάκο, Κουτσούμπα, Καμμένο στο συμβούλιο αρχηγών
«Οχι» από Τσίπρα, Μιχαλολιάκο, Κουτσούμπα, Καμμένο στο συμβούλιο αρχηγών

«Οχι» από Τσίπρα, Μιχαλολιάκο, Κουτσούμπα, Καμμένο στο συμβούλιο αρχηγών

Αρνητική ήταν η απάντηση των κ.κ.Τσίπρα, Μιχαλολιάκο, Κουτσούμπα και Καμμένο στον κύκλο τηλεφωνικών επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να διαπιστωθεί η στάση τους έναντι ενδεχόμενης σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των διερευνητικών εντολών.

Ο κ. Παυλόπουλος δημοσιοποίησε όπως αναμενόνταν, με επίσημη ανακοίνωσή του, τους λόγους της μη σύγκλησης του, καθώς και την έναρξη της διαδικασίας για την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την κ. Βασιλική Θάνου. Με δεδομένο το γεγονός ότι, μετά την λήξη της θητείας των Προέδρων των ως άνω τριών Ανώτατων Δικαστηρίων, μόνον η θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει πληρωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται ν’ αναθέσει την εντολή, για τον σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργήσει εκλογές.

Η ανώτατη δικαστικός κ. Βασιλική Θάνου θα ορκιστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός απόψε στις 20:00 και αμέσως μετά αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να παραλάβει από τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνησή της κας Θάνου, η σύνθεση της οποίας βρίσκεται υπό διαμόρφωση με αρκετά ονόματα να έχουν ήδη γίνει γνωστά, θα ορκιστεί αύριο σε ώρα που θα καθορισθεί ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της νέας πρωθυπουργού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση