Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ν. Παππάς :Το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον δεν θα κάμπτεται από κανένα επιχειρηματικό συμφέρον
Ν. Παππάς :Το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον δεν θα κάμπτεται από κανένα  επιχειρηματικό συμφέρον

Ν. Παππάς :Το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον δεν θα κάμπτεται από κανένα επιχειρηματικό συμφέρον

«Από την προηγούμενη δικυβέρνηση δεν κληρονομήσμε απλώς μια κατεστραμμένη , κληρονομήσαμε δεσμεύσεις και μια κατάσταση με ένα σύστημα εξουσίας που νόμιζε ότι μπορεί να καθυποτάξει εις το διηνεκές την πολιτική, τη δημοκρατία και την . Αυτό τελειώνει. Το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον δεν θα κάμπτεται από κανένα ειδικό ιδιαίτερο επιχειρηματικό συμφέρον», είπε και αρνήθηκε να απαντήσει για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό τόνισε-μεταξύ άλλων- ο υπουργό Επικρατείας Νίκος Παππάς στο περιθώριο πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας απόψε στο Δημαρχείο Βόλου, στο της κινητοποίησης του κόμματος εν όψει του δεύτερου συνεδρίου του που θα διεξαχθεί 13 με 16 Οκτωβρίου.

Ο κ. Παππάς είπε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει προς τη διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου και σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσονται οι μαζικές εσωτερικές ανοιχτές κομματικές διαδικασίες.

Είναι το πρώτο Συνέδριο που διεξάγεται ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη διακυβέρνηση της χώρας.

Έχουμε τη δυνατότητα με τις δημοκρατικές αρχές και διαδικασίες να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα περάσει η χώρα στο στάδιο της δίκαιης ς.

Μετά από τα χρόνια της ύφεσης, της έκρηξης της ανεργίας η οικονομία ΄χει περάσει στη φάση της σταθεροποίησης. Χρέος είναι να οικοδομήσουμε ένα κόμμα μαζικό, αξιόπιστο, δημοκρατικό που θα εγγυηθεί τη μακρά αριστερή διακυβέρνηση. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία.
Οι ανισότητες είναι το μέγιστο κοινωνικό ζήτημα για την Ελλάδα και μόνο η αριστερή δημοκρατική διακυβέρνηση μπορεί να γιατρέψει αυτές τις πληγές.

Ερωτηθείς αν το Συνέδριο μπορεί να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής της κυβέρνησης, που βρίσκεται μεταξύ αολίτευσης και ΜΜΕ, ο Ν. Παππάς είπε ότι η επικαιρότητα αποτυπώνει ακριβώς τις μεγάλες μάχες που δίνει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός έκανε αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις και στον αγώνα της κυβέρνησης για να τηρηθεί η νομιμότητα στη λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες.

Στην εκδήλωση μετείχαν-μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής και Κατερίνα Παπανάτσιου και ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης.


Αποδοκιμασίες

Έξω απο το Δημαρχείο μέλη του ΕΠΑΜ και άλλων συλλογικοτήτων φωναζαν συνθήματα κατα της κυβέρνησης, ενώ που επρόκειτο να εμφανιστούν στο Δημαρχείο και αυτό κινητοποίησε μεγάλη αστυνομική δύναμη, έφτασαν μέχρι τη συμβολή των οδών -Αθ. Διάκου και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Συγκεκριμένα, με αποδοκιμασίες και πορεία διαμαρτυρίας των αντιεξουσιαστών έγινε η υποδοχή του υπουργού Επικρατείας Νικ. Παππά σήμερα το απόγευμα στο Βόλο, στο πλαίσιο προσυνεδριακής εκδήλωσης της .

Ο κ. Παππάς έφθασε στο Δημαρχείο όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση γύρω στις 7.30 το απόγευμα.

Έξω από το Δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΕΠΑΜ κι αριστερών οργανώσεων, αποδοκιμάζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον Υπουργό Επικρατείας, κατά την άφιξή του.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε από το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πορεία από τους αντιεξουσιαστές.

Την πορεία έκοψαν αρχικά αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Δημητριάδος στο ύψος της οδού Κοραή. Οι διαμαρτυρόμενοι κατέβηκαν στην οδό Αργοναυτών όπου κι εκεί είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της οδού Σόλωνος.

Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν την οδό Κοραή και «κόπηκαν» πάλι στην οδό στο ύψος της Αθ. Διάκου. Μετά από λίγη ώρα, αποχώρησαν.

syriza1antexousiastes

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση