Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Βόλος υποδέχτηκε την ποδηλατική ομάδα Wheeling2help
Ο Βόλος υποδέχτηκε την ποδηλατική ομάδα Wheeling2help

Ο Βόλος υποδέχτηκε την ποδηλατική ομάδα Wheeling2help

Θερμή υποδοχή στην ποδηλατική , επιφύλαξαν σήμερα το απόγευμα στην παραλία του Βόλου, περίπου 40 φορείς και τοπικοί Σύλλογοι, σε μια γιορτή εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης και σε μια πορεία που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και έχει προορισμό το Κρήτης, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, από τα οποία πέντε θα δοθούν στο Βόλο, για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποδοχή που έγινε στην ομάδα ποδηλατών, που συνόδεψαν δεκάδες ποδηλάτες της περιοχής, έπαιξαν η ομάδα κρουστών και το χορευτικό μαζορετών, με δεσπόζουσα θέση στον Σύλλογο Αναπήρων «Ιππόκαμπος», τον Σύλλογο «Αργοναύτες», τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και δεκάδες τοπικούς Συλλόγους.

Η δράση ξεκίνησε το 2015 με το wheeling2help, όπου ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μία μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, διασχίζοντας 2.500 χλμ σε 35 ημέρες και περνώντας από 8 χώρες. Ο σκοπός τους, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας».

Το δι τους συνεχίζεται φέτος με το wheeling2help vol 2, με στόχο αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό το 19.000 € για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός, προκειμένου να παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο Πέτρος Μπέλλος, του Συλλόγου Αναπήρων «Ιππόκαμπος» καλωσόρισε στο Βόλο τα μέλη της ομάδας wheeling2help, σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων στην παραλία του Βόλου και τους ευχαρίστησε που πέρασαν από την πόλη μας. Όπως ανέφερε τα αμαξίδια υπάρχουν στα γραφεία του Συλλόγου και όποιος τα χρειαστεί είναι στη διάθεσή του.

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, από τους ιδρυτές του wheeling2help εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρέθηκε σήμερα στο Βόλο και τόνισε ότι υπήρχε άγχος με τον καιρό, αλλά όταν πρόκειται για καλό σκοπό, ακόμη και ο καιρός βοηθάει. Επίσης τόνισε ότι είναι θετικό που βρέθηκαν πάνω από 40 Σύλλογοι μαζί και χαρακτήρισε εντυπωσιακό όλοι μαζί να ενώνονται για έναν υπέροχο σκοπό.

Όπως ανέφερε το ξεκίνησε από την Κωσταντινούπολη στις 7 Σεπτέμβρη, τη μέρα που ξεκίνησε η Παραολυμπιάδα, με την ευλογία του Πατριάρχη και διασχίζουν όλη την Ελλάδα με επίσκεψη σε 20 πόλεις, ενώ θα διανύσουν 1700 χιλιόμετρα, με σκοπό να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια, που θα δοθούν πέντε σε κάθε πόλη – σταθμό. «Όπως αυτή η γιορτή σήμερα, με τόσο θερμή υποδοχή είναι αυτό που μας κάνει να συνεχίζουμε και να παίρνουμε δύναμη», τόνισε.

Η Δώρα Μπίστη, συνιδρύτρια του wheeling2help είπε ότι είναι ενθουσιασμένη που βρίσκεται στο Βόλο, για την υποδοχή και τις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν. Όπως είπε επιδίωξη της ομάδας είναι να ενώσει τον κόσμο τα άτομα με αναπηρία να μη μένουν στα σπίτια τους, αλλά στόχος είναι «να βγαίνουμε όλοι έξω και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Από την Κωνσταντινούπολη το wheeling2help ξεκίνησε με τέσσερα άτομα και ανά πόλη προστίθενται και άλλοι στην ομάδα που έγινε ένα κύμα, όπως και η υποστήριξη του κόσμου στην προσπάθεια αυτή. Η καμπάνια βρίσκεται στο 48% και απομένουν άλλες εννέα πόλεις μέχρι τον τερματισμό που είναι το Κρήτης στις 9 Οκτωβρίου.

Εκ μέρους της εθελοντικής ομάδας Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης τόνισε ότι πρόκειται για άλλη μια διοργάνωση που γίνεται στο Βόλο με κοινωνικό χαρακτήρα. «Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και άλλες ομάδες και πληθώρα Συλλόγων βρεθήκαμε στην παραλία, για να συμπαρασταθούμε και να δημιουργήσουμε ωραίο κλίμα γι' αυτούς τους ανθρώπους, για να πάρουν δυνάμεις και να συνεχίσουν το ταξί τους με μεγαλύτερη ευχαρίστηση», επισήμανε.

Μετά την υποδοχή έγιναν δραστηριότητες σχετικά με την Αναπηρία, επίδειξη παραολυμπιακών αθλημάτων (μπάσκετ 3 on 3 με αμαξίδια, επίδειξη σκοποβολής – με ηλεκτρονικό στόχο και βιωματικές δράσεις «Μπες στη θέση μου», που περιελάμβαναν βόλτα με αμαξίδιο και χρήση λευκού μπαστουνιού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση