Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

 

Πνηγύρεις Αγίου Νικολάου

 

Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίς, ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν ο και η Τοπική Εκκλησία το διήμερο 5-6/12, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη   Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 9  μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα απολύσει στις 00.30 π.μ.

 

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη   Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους ς της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και μητροπολίτης   θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

 

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης:

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αθανασίου κολλά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Παναγιώτου Κολοφωτιά, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. εωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. εωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του αρχιμ. Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Δράκειας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Γεωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση