Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο
Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Πανηγύρεις Αγίου Νικολάου

Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, πανηγυρίζουν ο και η Τοπική Εκκλησία το διήμερο 5-6/12, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σμύρνης Βαρθολομαίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιγνατίου.

Στις 10.00 μ.μ. τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, που απέλυσε στις 1.30 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Πολυαρχιερατική , ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σμύρνης Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βελεστίνου Δαμασκηνού και Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης τον Χρυσό Σταυρό μετά Αστέρος του Μητροπολιτικού Ναού.

Ακολούθως, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου , με κατεύθυνση την , όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βελεστίνου Δαμασκηνού.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική , ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σίμωνος Δερβίση, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βελεστίνου Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου ς

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

saint_nikolas

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση