Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Βόλος εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο
Ο Βόλος εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Ο Βόλος εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

          Με την δέουσα λαμπρότητα, έντονη προσμονή, αλλά και προσοχή, λόγω της σοβούσης πανδημίας, ο Βόλος ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου του Αγίου ικολάου, με επίκεντρο τον φερώνυμο Μητροπολιτικό ναό.

Η φετινή πανήγυρις λαμπρύνεται έτι περισσότερο από την παρουσία δύο ιερότατων σεβασμάτων της Εκκλησίας μας, της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ξενιάς, Εφόρου και Προστάτιδος της  Μητροπόλεως Δημητριάδος και του τεμαχίου της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που φυλάσσονται στην μονή ς κάτω Ξενιάς της επαρχίας Αλμυρού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της  Πανηγύρεως, την παραμονή της εορτής, 5/12, θα τελεστεί πανηγυρική , ιερουργούντος του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί Β΄ .

Στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 10.00μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, κατά την οποία θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί περιορισμένης έκτασης Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της ς Ξενιάς και του Αγίου ικολάου, καθώς και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου και της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, στους δρόμους πέριξ του ναού, συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Κατά την επιστροφή, επί ειδικής εξέδρας, τοποθετημένης στο μέσον του προαυλίου, θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο μητροπολίτης Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του.

Τόσον ο Μέγας Εσπερινός, όσο και η Θεία Λειτουργία της εορτής θα μεταδοθούν απ' ευθείας από τηλεοπτικό σταθμό, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Μητροπόλεως στο .

Στις 5.00 μ.μ. θα ψαλούν ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση, το Μικρό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει, παρουσία στελεχών του Κεντρικού υ Βόλου.

Η πανήγυρις θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 7/12, οπότε, μετά την Θεία Λειτουργία, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς και η ς της Παναγίας  θα αναχωρήσουν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση