Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Τσίπρας ζητεί παρέμβαση Ολάντ
Ο Τσίπρας ζητεί παρέμβαση Ολάντ

Ο Τσίπρας ζητεί παρέμβαση Ολάντ

Στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής της ς από την Ελλάδα και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο, ει δυνατόν ώς την επόμενη εβδομάδα, κατέληξαν οι κ. Φρανσουά Ολάντ και Αλ. , κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο για περίπου μία ώρα. Κυβερνητικές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους από τη συνάντηση, καθώς, όπως έλεγαν, υπήρχε «πλήρης κατανόηση των ελληνικών θέσεων» και κοινή εκτίμηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσίπρα, στη μιας ώρας συνάντησή του με τον κ. Ολάντ, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά των θεσμών, ιδίως κατά του , και πρακτικά αμφισβήτησε την αρμοδιότητα των εκπροσώπων των δανειστών να επεμβαίνουν σε στοιχεία του ελληνικού προγράμματος, όπως η φορολογία. Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες , ο κ. είπε στον κ. Ολάντ ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει προ καιρού και απέδωσε τις καθυστερήσεις στις διαφωνίες που εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στους θεσμούς. Είπε, επίσης, ότι η Ελλάδα τηρεί τη και επισήμανε πως κάθε καθυστέρηση που σημειώνεται προκαλεί πρόσθετο κόστος στην ήδη επιβαρυμένη ελληνική οικονομία, αλλά επηρεάζει αρνητικά και την Ευρώπη, στην οποία προκαλεί αστάθεια.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ληφθεί υπ' όψιν το γεγονός ότι οι τελικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερες, ως εκ τούτου είναι περιττή η λήψη πρόσθετων μέτρων από εκείνα που προβλέπει η συμφωνία. Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα το γεγονός ότι ακόμη και το το οποίο προέβλεπε ύφεση 2,3%, αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το 2016 σε μόλις 0,2%. Ως προς τα (φορολικό-ασφαλιστικό) που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει, ο κ. Τσίπρας είπε στον πρόεδρο της Γαλλίας, ότι αποτελεί δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα κατανεμηθούν τα βάρη.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση