Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών
Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών

Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών

Ο αποδέχεται την τελευταία πρόταση Γιούνκερ όπως αυτή κατατέθηκε στις 28 Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» όπως προκύπτει από την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του και της ΕΚΤ, την οποία δημοσιεύουν και οι Financial Times.

Με την δισέλιδη επιστολή η Αθήνα θα αποδεχτεί όλες τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον ΦΠΑ, με μία μικρή αλλαγή, την διατήρηση της ειδικής έκπτωσης 30% στα ελληνικά .

Επίσης, ο αναφέρει στην επιστολή του ότι η προσαρμογή σε ό,τι αφορά την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 θα αρχίσει από τον Οκτώβριο. Επίσης ο ζητά να εξαλειφθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2019 σε αντίθεση με το αίτημα των δανειστών αυτό να γίνει έως το τέλος του .

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στη συζήτηση υπάρχει και το θέμα της νέας ρύθμισης του χρέους. Στην ελληνική πλευρά θεωρούν ότι θα υπάρχει αναφορά και ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν από τον Οκτώβριο.

Εξάλλου, ο ζητά να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα , να ανασταλεί η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις να ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015. Τέλος μεταξύ των αιτημάτων της ελληνικής πλευράς  είναι η μη εφαρμογή των μέτρων της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις καθώς και το να μην προχωρήσει η ιδιωτικο του ΑΔΜΗΕ.

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους.

Πρόβλημα πάντως αυτή τη στιγμή φαίνεται να αποτελεί το αίτημα των δανειστών για ακύρωση του δημοψηφίσματος ή εναλλακτικά στήριξη του «Ναι» από την κυβέρνηση, κάτι το οποίο πάντως η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα πράξει σε περίπτωση συμφωνίας.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση