Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών
Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών

Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται την τελευταία πρόταση Γιούνκερ όπως αυτή κατατέθηκε στις 28 Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» όπως προκύπτει από την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, την οποία δημοσιεύουν και οι Financial Times.

Με την δισέλιδη επιστολή η Αθήνα θα αποδεχτεί όλες τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον ΦΠΑ, με μία μικρή αλλαγή, την διατήρηση της ειδικής έκπτωσης 30% στα ελληνικά νησιά.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρει στην επιστολή του ότι η προσαρμογή σε ό,τι αφορά την ηλικία ς στα 67 έτη έως το θα αρχίσει από τον Οκτώβριο. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ζητά να εξαλειφθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2019 σε αντίθεση με το αίτημα των δανειστών αυτό να γίνει έως το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στη συζήτηση υπάρχει και το θέμα της νέας ρύθμισης του χρέους. Στην ελληνική πλευρά θεωρούν ότι θα υπάρχει αναφορά και ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν από τον Οκτώβριο.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός ζητά να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά, να ανασταλεί η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού μματος και το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις να ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015. Τέλος μεταξύ των αιτημάτων της ελληνικής πλευράς  είναι η μη εφαρμογή των μέτρων της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα , το ψωμί και τις καθώς και το να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΗΕ.

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι σειρά μέτρων που προτείνουν οι δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους.

Πρόβλημα πάντως αυτή τη στιγμή φαίνεται να αποτελεί το αίτημα των δανειστών για ακύρωση του δημοψηφίσματος ή εναλλακτικά στήριξη του «Ναι» από την , κάτι το οποίο πάντως η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα πράξει σε περίπτωση ς.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση