Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών
Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών

Ο Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των δανειστών

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται την τελευταία πρόταση Γιούνκερ όπως αυτή κατατέθηκε στις 28 Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» όπως προκύπτει από την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, την οποία δημοσιεύουν και οι Financial Times.

Με την δισέλιδη επιστολή η Αθήνα θα αποδεχτεί όλες τις σχετικά με τον ΦΠΑ, με μία μικρή αλλαγή, την διατήρηση της ειδικής έκπτωσης 30% στα ελληνικά νησιά.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρει στην επιστολή του ότι η προσαρμογή σε ό,τι αφορά την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 θα αρχίσει από τον Οκτώβριο. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ζητά να εξαλειφθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2019 σε αντίθεση με το αίτημα των δανειστών αυτό να γίνει έως το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στη συζήτηση υπάρχει και το θέμα της νέας ρύθμισης του χρέους. Στην ελληνική πλευρά θεωρούν ότι θα υπάρχει αναφορά και ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν από τον Οκτώβριο.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός ζητά να διατηρηθεί ο μειωμένος στα νησιά, να ανασταλεί η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές να ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015. Τέλος μεταξύ των αιτημάτων της ελληνικής πλευράς  είναι η μη εφαρμογή των μέτρων της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το και τις Κυριακές καθώς και το να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους.

Πρόβλημα πάντως αυτή τη στιγμή φαίνεται να αποτελεί το αίτημα των δανειστών για ακύρωση του δημοψηφίσματος ή εναλλακτικά στήριξη του «Ναι» από την κυβέρνηση, κάτι το οποίο πάντως η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα πράξει σε περίπτωση συμφωνίας.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση