Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Μαγνησίας, στις επερχόμενες εκλογές. Αυτό ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου από τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος τύπου της ΟΕΒΕΝ Ι. Φόβος «βλέποντας την οικονομική και επιχειρηματική – επαγγελματική κατάσταση που επικρατεί, την ανυπαρξία ανάπτυξης πρωτοβουλιών από τους φορείς της Μαγνησίας και μετά από συζητήσεις με τα Σωματεία της δύναμής της και όχι μόνο, αποφάσισε να ενεργοποιήσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για αυτόνομη κάθοδο της στις εκλογές ανάδειξης Δ/Σ του Επιμελητηρίου.
Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έκτακτο Δ/Σ, με διευρυμένη σύνθεση, καθώς εκτός από τα μέλη του Δ/Σ συμμετείχαν και οι πρόεδροι Συλλόγων μελών της ΟΕΒΕΜ».

Ο ίδιος είπε πως μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο αποφασίστηκε να προταθεί για επικεφαλής του συνδυασμού για το Επιμελητήριο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Τρύφων Πλαστάρας, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να έρθει σε επαφή με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς της Μαγνησίας για να σχηματιστεί μια ευρεία επαγγελματική συμμαχία και ένας εκλογικός συνδυασμός μακριά από κόμματα και κηδεμονίες. Ένας συνδυασμός από επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που να ενδιαφέρονται πραγματικά για την παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, βάζοντας πάνω από το ατομικό συμφέρων το συμφέρων των πολλών. Το συμφέρον των επιχειρήσεων. Το συμφέρον της κοινωνίας.»

Ο κ. Φόβος ανέφερε ακόμη πως ξεκινά από τώρα ο διάλογος με τις παραγωγικές δυνάμεις της Μαγνησίας για να συνδιαμορφώσουν ένα πρόγραμμα δράσης με μακροχρόνιο και βραχυχρόνιο ορίζοντα. Ένα πρόγραμμα δράσης που να βασίζεται σε ρεαλιστικούς στόχους, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την δημιουργικότητα των επιχειρηματιών της Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν επιτροπές που θα καταγράψουν τα πραγματικά προβλήματα ανά κλάδο, και θα προτείνουν προτάσεις και λύσεις που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Επιμελητηριακού Συνδυασμού.

Καταλήγοντας ο υπεύθυνος τύπου της ΟΕΒΕΜ είπε: «Οι επιτροπές θα είναι ανοιχτές να συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν και πιστεύουν στο θεσμό του Επιμελητηρίου. Έναν θεσμό ο οποίος το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει” σημάδια κόπωσης” στα μάτια των ελεύθερων επαγγελματιών τόσο σε τοπικό όσο σε πανελλήνιο επίπεδο και δεν διαδραματίζει δυναμικά, ποιοτικά και στοχευμένα τον σημαντικότατο ρόλο για τον οποίο έχει συσταθεί.

Σας καλούμε όλους να έρθετε μαζί μας και να συμμετέχετε στο όραμά μας για ένα Επιμελητήριο ανοιχτό στους επαγγελματίες και τους Συλλόγους. Με προτάσεις για την παραγωγικότητα, με εξωστρέφεια και δυναμική. Ένα Επιμελητήριο μπροστάρη στους αγώνες για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας.»

Ερωτηθείς ο κ. Φόβος για τις από ’δω και στο εξής κινήσεις είπε ότι θα γίνουν επαφές με όλους τους παραγωγικούς φορείς για να προκύψει μια ευρεία συμμαχία κι εκτίμησε ότι ο συνδυασμός θα βγεί πρώτος στις εκλογές.

Νωρίτερα η γ.γ. της ΟΕΒΕΜ Δώρα Καναβιτσά ανακοίνωσε πως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ.μ., στο ξενοδοχείο “Volos Palace” θα παρουσιαστεί το β’ μέρος της τριμηνιαίας έρευνας για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων , παράλληλα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας.

Μάλιστα ενημέρωσε πως την ημέρα εκείνη οι επαγγελματίες και τα ΜΜΕ μπορούν να διαφημιστούν δωρεάν με τη χρήση των σταντ και των μπάνερ τους.

Όσον αφορά τις εκλογές του Επιμελητηρίου η κα Καναβιτσά εκτίμησε ότι θα γίνουν εκτός απροόπτου το Καλοκαίρι και διευκρίνισε στη επερχόμενη διαδικασία θα αφορούν το και οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν για το Επιμελητήριο Θεσσαλίας.

Όσον αφορά τον συνδυασμό είπε ότι όλο το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ στηρίζει την προσπάθεια και πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτός σε όλους τους επαγγελματίες αρκεί να συμφωνούν με τις αρχές που έχουν τεθεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

  • Προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών-Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος) - https://t.co/Ewu8BwoRxD… -

"Αλιεύοντας" την είδηση