Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Απρίλιο στη Νέα Αγχίαλο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Απρίλιο στη Νέα Αγχίαλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Απρίλιο στη Νέα Αγχίαλο

Για τα 101 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Συνάντηση αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού Ιγνάτιο πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με θέμα τις επετειακές δράσεις και που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 5-7 Απριλίου στη Νέα Αγχίαλο.

Αναλυτικότερα στη συνάντηση συμμετείχε του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Ιωάννης Κίτσιος, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα και ο επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος σχεδιασμού των δράσεων και εκδηλώσεων για τα χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής οργάνωσης δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Ο Θεσσαλίας αρχικά αναφέρθηκε στην πλούσια συνεταιριστική της Θεσσαλίας με τους κορυφαίους σταθμούς του συνεταιριστικού κινήματος στα Αμπελάκια (1778), στη Ζαγορά (1916), την Νέα Αγχίαλο (1918), στο Βόλο (1925) και άλλων ιστορικών συνεταιρισμών στη Θεσσαλία. Ειδική μνημεία έκανε ο Θεσσαλίας και για τους Γυναικείους Αγροτουριστικούς Συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας με την τόσο ισχυρή παρουσία στη χώρα.

Στη συνέχεια ο κ. προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Νέα Αγχίαλο ώστε να παραστεί στους επετειακούς εορτασμούς και να τιμήσει έτσι, για ακόμη μια φορά το συνεταιριστικό κίνημα στη Θεσσαλίας.

της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την πρόταση τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας. Επίσης δεσμεύτηκε να παραστεί στο τριήμερο των δράσεων και εκδηλώσεων στην Νέα Αγχίαλο, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.
Τέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο τεκμηρίωσης και καταγραφής της σπάνιας συνεταιριστικής παράδοσης στη Θεσσαλία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας με τη συνδρομή του ερευνητή Αλέξανδρου Καπανιάρη.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Μητρόπολης Δημητριάδος για την ενίσχυση τέτοιων προσπαθειών και πρωτοβουλιών που προάγουν την τοπική οικονομία και την ιστορία. Άλλωστε ο πολιτιστικός φορέας της Ι.Μ.Δ. στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2016 «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» είχε ενισχύσει αντίστοιχη προσπάθεια και σειρά πρωτοβουλιών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Στη συνέχεια ο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Ιωάννης Κίτσιος αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζεται τον Απρίλιο του 2019, μετά από την συμπλήρωση 101 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία μιας εκ των μακροβιότερων συνεταιριστικών οργανώσεων στην Ελλάδα, που έγινε γνωστή πανελληνίως από τη διακριτή επωνυμία ποιότητας και ονομασίας προέλευσης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Αναλυτικότερα ο κ. Κίτσιος επικεντρώθηκε στις δράσεις και που προγραμματίζονται για το 2019 και αφορούν την έντυπη επετειακή ιστορική έκδοση (λεύκωμα), συναυλίες, μουσικές παραστάσεις, εκδόσεις, εκθέσεις για την ιστορία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, το για την ιστορία της καλλιέργειας και της πορεία της συνεταιριστικής οργάνωσης από το 1918 έως σήμερα, και άλλες επιμέρους εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.

Αντίστοιχα η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα , αναφέρθηκε τόσο στην συνεισφορά του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στην ανάπτυξη της περιοχής, όσο και στο πολιτιστικό – ιστορικό αποτύπωμα που έχει αφήσει η οργάνωση στη Μαγνησία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση