Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Απρίλιο στη Νέα Αγχίαλο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Απρίλιο στη Νέα Αγχίαλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Απρίλιο στη Νέα Αγχίαλο

Για τα 101 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Αναλυτικότερα στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Ιωάννης Κίτσιος, η αντι Π.Ε. Μαγνησίας και ο επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος σχεδιασμού των δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής οργάνωσης δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Ο Θεσσαλίας αρχικά αναφέρθηκε στην πλούσια συνεταιριστική παράδοση της Θεσσαλίας με τους κορυφαίους σταθμούς του συνεταιριστικού κινήματος στα Αμπελάκια (1778), στη Ζαγορά (1916), την Νέα Αγχίαλο (1918), στο Βόλο (1925) και άλλων ιστορικών συνεταιρισμών στη Θεσσαλία. Ειδική μνημεία έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και για τους Γυναικείους Αγροτουριστικούς Συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας με την τόσο ισχυρή παρουσία στη χ.

Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστός προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Νέα Αγχίαλο ώστε να παραστεί στους επετειακούς εορτασμούς και να τιμήσει έτσι, για ακόμη μια φορά το συνεταιριστικό κίνημα στη Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την πρόταση τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας. Επίσης δεσμεύτηκε να παραστεί στο τριήμερο των δράσεων και εκδηλώσεων στην Νέα Αγχίαλο, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.
Τέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο τεκμηρίωσης και καταγραφής της σπάνιας συνεταιριστικής παράδοσης στη Θεσσαλία από την και τους Συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας με τη συνδρομή του ερευνητή Αλέξανδρου Καπανιάρη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Ιωάννης Κίτσιος αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζεται τον Απρίλιο του 2019, μετά από την συμπλήρωση 101 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία μιας εκ των μακροβιότερων συνεταιριστικών οργανώσεων στην , που έγινε γνωστή πανελληνίως από τη διακριτή επωνυμία ποιότητας και ονομασίας προέλευσης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Αναλυτικότερα ο κ. Κίτσιος επικεντρώθηκε στις δράσεις και που προγραμματίζονται για το 2019 και αφορούν την έντυπη επετειακή ιστορική έκδοση (λεύκωμα), συναυλίες, μουσικές παραστάσεις, εκ, εκθέσεις για την ιστορία του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, το ντοκιμαντέρ για την ιστορία της καλλιέργειας και της πορεία της συνεταιριστικής οργάνωσης από το 1918 έως σήμερα, και άλλες επιμέρους εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.

Αντίστοιχα η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας , αναφέρθηκε τόσο στην συνεισφορά του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στην ανάπτυξη της περιοχής, όσο και στο πολιτιστικό – ιστορικό αποτύπωμα που έχει αφήσει η οργάνωση στη Μαγνησία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση