Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία
Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία

Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία

Ο κήρυξε σήμερα το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία Covid-19, τρία και πλέον χρόνια μετά τον συναγερμό που είχε σημάνει επισήμως για την πανδημία κορωνοϊού.

«Με ελπίδα, κηρύσσω το τέλος της παγκόσμιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την Covid-19» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ κεμπρεγέσους.

«Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID-19 έχει σταματήσει να αποτελεί παγκόσμια για την υγεία. Την περασμένη εβδομάδα, η COVID-19 κόστιζε μια κάθε τρία λεπτά – και αυτοί είναι μόνο οι που γνωρίζουμε» πρόσθεσε ο Δρ. Τέντρος.

Θεωρητικά, η πανδημία του κορωνοϊού -Cov-2 παραμένει, σύμφωνα με τον ΠΟΥ – κάτι που ισχύει και για τον ιό HIV.

Πολλές χώρες έχουν από καιρό τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Covid αποσύροντας αρκετούς από τους περιορισμούς στη δημόσια υγεία, που είχαν εφαρμοστεί για τον έλεγχο του κορωνοϊού. Οι θα άρουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 11 Μαΐου.

Ο -CoV-2 αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι της ς, τον Δεκέμβριο του 2019. Οι απόπειρες περιορισμού της νόσου απέτυχαν, και ο είχε αναγνωρίσει ότι αποτελεί «Έκτακτη Ανάγκη Δημόσιας Υγείας Διεθνούς Ενδιαφέροντος» στις 30 Ιανουαρίου 2020.

Στις 11 Μαρτίου κήρυξε και επίσημα την πανδημία που ευθύνεται, επιβεβαιωμένα, για περισσότερους από 6,9 εκατομμύρια θανάτους και πάνω από 765 εκατομμύρια μολύνσεις. Αρκετοί ερευνητές εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων της Covid-19 είναι πολύ υψηλότερος. Πέρυσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμούσε πως τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας είχαν πεθάνει περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι περισσότεροι, από τους αντίστοιχους αριθμούς υπό κανονικές συνθήκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση