Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός: «Σκεφτόμαστε θεσσαλικά χτίζουμε μαζί το  μέλλον»
Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός: «Σκεφτόμαστε θεσσαλικά χτίζουμε μαζί το  μέλλον»

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός: «Σκεφτόμαστε θεσσαλικά χτίζουμε μαζί το  μέλλον»

Έργα 60 εκατ. € στον Δήμο Αλμυρού

«Σκεφτόμαστε Θεσσαλικά. Χτίζουμε όλοι μαζί το σήμερα. Θέτουμε τα θεμέλια του αύριο για την Θεσσαλία της ς και της Ευρώπης» επεσήμανε από τον ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε πυκνό και ενθουσιώδες ακροατήριο που τον υποδέχθηκε στην όμορφη και ιστορική πόλη του Νομού Μαγνησίας.

Οκτώ χρόνια πριν, ανέφερε ο εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συγκροτήσαμε την «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», πάνω από χρώματα, κόμματα και μακριά από πάσης φύσεως διακρίσεις. Και αυτή ήταν η «πυξίδα» δράσης και δημιουργίας μας τα χρόνια που πέρασαν. Μία πυξίδα που έδειχνε πάντα και μόνο τους πολίτες της Θεσσαλίας. Και  εδώ, υπογράμμισε, σε τούτο τον τόπο, στον , δώσαμε, ως νέα τότε Περιφερειακή Αρχή μία υπόσχεση: ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, με κινητήριο μοχλό την ασίγαστη θέληση να γίνει ο τόπος τούτος καλύτερος για μας και τα παιδιά μας. Ότι θα ανοίξουμε νέους δρόμους στην . Ότι θα δημιουργήσουμε νέες προϋποθέσεις και προοπτικές, για το σήμερα και το αύριο και τα καταφέραμε. Πετύχαμε πολλά και για πολλούς, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και  με αμείωτη διάθεση και όρεξη για δημιουργία. Γιατί το έργο που έχει παραχθεί έναν μόνον δρόμο μας δείχνει, ένα μόνον μήνυμα μας δίνει: να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, να δικαιώσουμε τις επιλογές  μας αλλά και τις δικές σας επιλογές.

Με ιδιαίτερη έμφαση στάθηκε ο περιφερειάρχης τόσο στα έργα που παράχθηκαν την προηγούμενη 8ετία στην περιοχή όσο και στις δράσεις-πρωτοβουλίες που ανέλαβε και συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την υποστήριξη των αδύναμων κοινωνικά ομάδων.

Τα έργα

Όσον αφορά στα έργα ο κ Αγοραστός σχολίασε: «Οι αριθμοί έχουν την δική τους φωνή. Είναι τα μόνα που λένε την αλήθεια. Στα 8 χρόνια που πέρασαν επενδύσαμε 5 δισ. ευρώ μόνον σε έργα, για την Θεσσαλία και από αυτά τα 610 εκ ευρώ αφορούσαν στην Μαγνησία.

Και δω σε τούτον τον τόπο, στον Δήμο Αλμυρού, επενδύθηκαν για έργα σχεδόν 60 εκ ευρώ. Εκτός από όλα τα άλλα δε, βρίσκονται δυο από τα μεγαλύτερα έργα στην .

Το υδρευτικό έργο στο Μαυρομάτι προϋπολογισμού 15,2 εκατ. ευρώ και το μεγάλο αρδευτικό έργο: η λιμνοδεξαμενή Ξηριά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο αυτής της κατηγορίας που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην χώρα, προϋπολογισμού 21,2 εκ. ευρώ.

Και ας μην ξεχνάμε-και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι αυτό-ότι αναπτύσσουμε εδώ στην θαλάσσια περιοχή την καινοτόμο και βραβευμένη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με τα υποβρύχια μουσεία, συνολικού προϋπολογισμού 6,4 εκ. ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα τα έργα που έγιναν στον Δήμο Αλμυρού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι συνολικού προϋπολογισμού 59.632.517  ευρώ  και πρόκειται για τα ακόλουθα:

 

  1. Βελτίωση του Οδικού Δικτύου από Πέρδικα έως την Εθνική Οδό Μικροθηβών-Φαρσάλων (Β Φάση) 560 χιλ €
  2. Προγραμματική σύμβαση ανασκαφικής έρευνας του αρχαίου Θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών, 100 χιλ €
  3. Βελτίωση Οδικού Δικτύου από Πέρδικά έως τον Εθνικό Δρόμο Μικροθηβών-Φαρσάλων 560 χιλ €
  4. Φράγμα συγκέντρωσης νερού στο ρέμα Μαυρομάτι Δήμου Σούρπης Ν Μαγνησία 15.146.115 €
  5. Αποκατάσταση Δομικών Στοιχείων από αμίαντο σε σχολικές μονάδες- κατασκευές νέων διδακτηρίων σε αντικατάσταση των παλαιών προκατασκευασμένων από αμίαντο (ενιαίου λύκειο Αλμυρού 3 και 4 Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Νηπιαγωγείο Νεοχωρακίου)136.500 €
  6. Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου Σούρπης 220 χιλ €
  7. Φράγμα συγκέντρωσης νερού στο ρεύμα Μαυρομάτι του Δήμου Σούρπης Ν Μαγνησίας 590 χιλ €
  8. Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Κοινότητας Ανάβρας Ν Μαγνησίας 132.827 €
  9. Προμήθεια εξοπλισμούς ειδικών σχολείων Δήμου Αλμυρού 208.902 €

10.Διαμόρφωση Πάρκου Κροκίων Αλμυρού 473.550 €

  1. Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού 21.232.000 €
  2. Συντήρηση Αγροτικού Δρόμου με αμμοχάλικό 3Α στον Αλμυρό εντός αναδασμού 4.305 €
  3. 2ο Νηπιαγωγείου Ευξεινούπολης 550χιλ €
  4. Αποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο περιοχής Δήμου Αλμυρού 57.196 €
  5. Αποκατάσταση Ηλεκτροφωτισμού ΠΕΟ Αλμυρού-Λαμίας, θέση Άγιοι Θεόδωροι 13.991 €

16.Προσθήκη αιθουσών στον 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού 630 χιλ €

  1. Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δήμου Αλμυρού 1.500.000 €
  2. Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Ευξεινούπολης Δήμου Αλμυρού 1.995.000 €
  3. Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αμαλιάπολης ΔΕ Σούρπης Δήμου Αλμυρού 4.284.552 €
  4. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμυρού 60.480 €
  5. Άμεση αποκατάσταση ζημιών προκληθεισών στο οδικό δίκτυο από τις χιονοπτώσεις, αρμοδιότητας (Δήμου Αλμυρού), 1.250.000 €

22.Κοπή βλάστησης της Εθνικής Οδού ( Δ Αλμυρού-Δ Φερών) 14.199 €

  1. Συντήρηση Εθνικού και επαρχιακού δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου και Δήμου Αλμυρού () 574.980 €
  2. Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Μαγνησίας από την θεομηνίας της 12ης Ιανουαρίου 2018 (Δήμος Αλμυρού) 2 εκ €

25.Αγροτική οδοποιία 1εκ  €

  1. Καταδυτικά Μουσεία-Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BLUEMED 2.377.916 €

Απασχόληση-κοινωνική πολιτική

Ιδιαίτερα στάθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός στο θέμα της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική αλλά και στην υποστήριξη των αδύναμων κοινωνικά ομάδων.

«Η απασχόληση, το αυτονόητο δικαίωμα να μπορεί να έχει κανείς δουλειά, υπήρξε για μας ως Περιφερειακή Αρχή,  ένα θεμελιώδες μέλημα στην δύσκολη περίοδο που περάσαμε» επεσήμανε και συνέχισε: Όπως και η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει στις δύσκολες περιόδους μέσα από τα έργα και την παραγωγική διαδικασία, μέσα από ένα υψηλό πρόγραμμα επενδύσεων, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και πηγαίνει ο τόπος μπροστά.

Φροντίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες στον αναπτυξιακό νόμο. Έχουμε συγκροτήσει  πρόγραμμα 60 περίπου εκ ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 70%, δημιουργώντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας.  Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκατ. €.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στον Αλμυρό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε εμφατικά: «Τούτες οι εκλογές  που βρίσκονται μπροστά μας αποτελούν μία ακόμη πρόκληση, μία ακόμη αναμέτρηση με την αλήθεια, την δημιουργία, την ακατάπαυστη διάθεση να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά. Να ανοίξει το βήμα του στην Ελλάδα της Ευρώπης και στην Ευρώπη των Περιφερειών. Να κατοχυρώσει και να βελτιώσει την θέση που του αξίζει. Που αξίζει στην Θεσσαλία και τους ανθρώπους της. Αυτούς που την κάνουν έναν τόπο ξεχωριστό, έναν τόπο ευλογημένο. Και στις 26 Μαΐου θα επιλέξουμε όλοι μαζί να διανύσουμε αυτό τον δρόμο που μας οδηγεί σε ένα αισιόδοξο και δημιουργικό μέλλον».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση