Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ο Μεϊμαράκης «χαρτογραφεί» το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο
Ο Μεϊμαράκης «χαρτογραφεί» το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο

Ο Μεϊμαράκης «χαρτογραφεί» το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο

«Πρόβ τζενεράλε» γι τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης από τις δυνάμεις που θα προκύψουν μετά τις κάλπες χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη της .Δ. την προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής κ. Ευ. Μεϊμαράκη για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα βουλή και αποφυγή των επώδυνων για την οικονομία και τη χώρα νέων εκλογών.

Ταυτοχρόνως, πρόκειται για πρωτοβουλία που στοχεύει όχι μόνο στην ακύρωση των σχεδιασμών του παραιτηθέντος πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα, αλλά και στην προστασία της διαδικασίας από τυχόν αυθαιρεσίες και την εξάντληση των περιθωρίων για λύση από την παρούσα , όπως έσπευσε να υπογραμμίσει κατά τις χθεσινές του συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Πρ. Παυλόπουλο, όσο και με την πρόεδρο της ς, κ. Ζωή νσταντοπούλου.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να παραλάβει και διά ζώσης την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Μεϊμαράκης πρότεινε ως λύση μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τον «σοβαρό» κ. Γ. Δραγασάκη, ο οποίος ώρες αργότερα αρνήθηκε την πρόταση.

Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άποψη ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, ο καταλληλότερος για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού είναι ο κ. Παν. Πικραμμένος, ο οποίος έχει διαδραματίσει τον συγκεκριμένο ρόλο και έχει την απαιτούμενη εμπειρία.

Χθες το απόγευμα, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Στ. Θεοδωράκη, ενώ στις 12 σήμερα το μεσημέρι με την πρόεδρο του κ. .

Παρότι τα αριθμητικά δεδομένα για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα βουλή είναι απαγορευτικά, στη Συγγρού, αποτιμούν τις πρωτοβουλίες των δύο τελευταίων ημερών, καθώς όπως σημειώνουν, ο κ. Μεϊμαράκης κατόρθωσε όχι να πετύχει ολιγοήμερη αναβολή της εκλογικής μάχης, όπως κακόβουλα του αποδίδουν οι αντίπαλοί του, αλλά να αναδείξει την ανυπαρξία ουσιαστικού λόγου για μία ακόμη, οδυνηρή για την οικονομία, προσφυγή στις κάλπες.

Στην ίδια κατεύθυνση, λίγο αργότερα, η Ν.Δ. προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθεί «οποιαδήποτε κίνηση ή πρωτοβουλία που δεν εντάσσεται στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών».

Αφορμή, υπήρξε τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το οποίο το σκοπεύει να προχωρήσει σε «καθολική αλλαγή των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών», εντός του προσεχούς δεκαημέρου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση