Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το “Cabrera”
Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το “Cabrera”

Ο καιρός δεν επέτρεψε στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το “Cabrera”

Μέσ στο νερό κι με κλίση 45 μοιρών, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του υ “Cabrera”, που τα ξημερώματα προσάραξε βόρεια της Άνδρου, φορτωμένο με 3,4 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδηρονικέλιο.

ωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ς του πληρώματος από του πολεμικού ναυτικού τύπου «Sikorsky», και τα 9 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο για προληπτικούς λόγους.

Στο σημείο έφθασαν το απόγευμα τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε προσέγγιση στο .

Με το αυριανό φως της ημέρας και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει νέα επιχείρηση, ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν η κλίση που έχει πάρει το πλοίο οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου ή σε εισροή υδάτων από κάποιο ρήγμα..

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ς Αμυνας το πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη κατακόρυφη βραχώδη ακτή, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακά, γεγονός που περιόριζε τις κινήσεις του ελικοπτέρου.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη , ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις , ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση