Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ο Καραμανλής προειδοποιεί για την εθνική ασφάλεια

Ο Καραμανλής προειδοποιεί για την εθνική ασφάλεια

Ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να υπογραμμίσει τους εθνικούς κινδύ που ελλοχεύουν από μια ενδεχόμενη υπερψήφιση του «όχι». Εδωσε έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας της χς την οποία χαρακτήρισε «υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας».

Στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά από έξι χρόνια, ο πρώην απέφυγε να επικεντρωθεί αποκλειστικά τις επισημάνσεις για τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες που θα είχε το «όχι», προειδοποιώντας πάντως ότι τυχόν έξοδός μας από την θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, πρωτίστως από τους πιο αδύναμους.

H σημασία της εθνικής ασφάλειας της χς είναι κορυφαία και, δυστυχώς, δεν έχει αναδειχθεί στη δημόσια . Θα έπρεπε, διότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και υπαρκτοί. Δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς πολύ πίσω στον χρόνο για να θυμηθεί τί μπορεί να συμβεί. Η κρίση των Ιμίων, κατά την οποία αμφισβητήθηκε η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και χάθηκαν ζωές Ελλήνων αξιωματικών, σημειώθηκε πριν 19 χρόνια.

Παράλληλα, η δήλωση ήταν επικοινωνιακά ευφυής. Με τη διαβεβαίωση ότι δεν προσβλέπει σε εμπλοκή του στην κομματική ο κ. Καραμανλής επιχείρησε να προβάλει έναν υπερκομματικό ρόλο και να στοχεύσει σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το αν το πέτυχε, θα φανεί στην πορεία. Είναι, πάντως βέβαιο ότι το συγκεκριμένο μήνυμα θα έχει απήχηση στους ψηφοφόρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπου ήδη παρατηρούνται ρήγματα καθώς όλο και περισσότεροι πολιτευτές και ψηφοφόροι διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή υπέρ του «όχι» που είναι σαφές πλέον ότι ισοδυναμεί με έξοδο από την ευρωζώνη και πιθανώς στην Ευρ. Ενωση.

Οπως σωστά υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, «η επικράτηση του ‘'όχι'' θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης» και θα είναι, όντως, το πρώτο βήμα προς την έξοδο.

Ο πρώην τάχθηκε εναντίον της απερισκεψίας και του εκκολαπτόμενου διχασμού που έχει επανειλημμένα στοιχίσει στη χώρα κατά το παρελθόν, ενώ απέφυγε να εκτοξεύσει κατηγορίες εναντίον προσώπων ή κομμάτων, αλλά και να καταφύγει σε ειδικότερες αναφορές περί κλειστών τραπεζών, κλπ.

Αναφέρθηκε στις αδυναμίες που παρατηρούνται στη λειτουργία της και στις ευθύνες των εταίρων, αντανακλώντας το λαϊκό αίσθημα, αλλά και την πραγματικότητα, σπεύδοντας όμως, ταυτόχρονα, να υπογραμμίσει και τις πολλές ευθύνες που «κάναμε και εμείς». Η συγκυρία προσφερόταν για μεγαλύτερη δόση αυτος η οποία θα καθιστούσε την παρέμβαση ακόμη πιο πειστική και αποτελεσματική. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα ηχηρό, σαφές, ενωτικό και ισορροπημένο μήνυμα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση