Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει προσλήψεις
Ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει προσλήψεις

Ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει προσλήψεις

Στο ίδιο «προεκλογικό» μοτίβο, παρά τις διαβεβαιώσεις για εκλογές «σε ορίζοντα 9 μηνών», συνεχίζει η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όπου κύριο θέμα συζήτησης ήταν η υλοποίηση τριετούς προγράμματος –από κοινού του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης– το οποίο προβλέπει τον διορισμό 15.000 ατόμων στην εκπαίδευση.

Κινούμενος σταθερά πάνω στον άξονα των παροχών, ο κ. ς προέταξε, απευθυνόμενος στα στελέχη της κυβέρνησής του, το γεγονός πως ήδη έχει υλοποιηθεί μεγάλο μέρος των δεσμεύσεων της , ενώ εστίασε ειδικά και στην της ς των συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε αυτά που έπονται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέδειξε πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να ψηφιστεί το –κατά πάσα πιθανότητα τον Ιανουάριο– το οποίο θα είναι ύψους 410 εκατ. ευρώ και έχει ήδη εγκριθεί στον προϋπολογισμό, αλλά και ο νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μέχρι να εφαρμοστεί πάντως, δεν αποκλείστηκε να παραταθεί ο ισχύων νόμος Κατσέλη – Σταθάκη, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έθεσε και το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού που επίσης υπολογίζεται πως θα έρθει στα Ιανουαρίου. Παρά το ότι όλα τα ανωτέρω έχουν έντονο «άρωμα» εκλογών, ο πρωθυπουργός έδωσε και πάλι ως ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού σημείωσε πως «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας», παροτρύνοντας τους υπουργούς να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο και να εντείνουν τις προσπάθειες και τον προγραμματισμό «με ορίζοντα 9 μηνών, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας, πέραν των προσλήψεων, έκανε περαιτέρω αναφορά στο θέμα της εκπαίδευσης, ενδεικτικό πως θέλει να επενδύσει στον τομέα αυτό, καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως «τονώνει» το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του, σημείωσε πως από την επόμενη σχολική χρονιά θα υλοποιηθεί η, ήδη θεσμοθετημένη, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση σε 300 δήμους, ενώ θα προχωρήσει η του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, από 25 που είναι σήμερα, στους 22 μαθητές, και παράλληλα θεσμοθετείται ο μέγιστος αριθμός 25 μαθητών ανά τμήμα της Γ΄ Λυκείου. Πρόκειται για μέτρα που θεωρείται πως έχουν στόχο την ενίσχυση του δημοσίου σχολείου «προς όφελος των πολλών».

Δικαιολογημένα απών από το υπουργικό συμβούλιο ήταν ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός ς Αμυνας βρίσκεται σε προγραμματισμένη περιοδεία μαζί με τους επιτελάρχες του Στρατού Ξηράς και του Ναυτικού, «για ευχές στους μαχητές του Αιγαίου».

στην Αθήνα

Τέλος, «κλειδώνει» όπως φαίνεται η υποψηφιότητα του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου για τον Δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή θα συνεδριάσει η δημοτική παράταξη του κόμματος «Ανοιχτή » προκειμένου να εισηγηθεί την υποψηφιότητα του υφυπουργού Εργασίας, κατά την πρακτική της κυβερνητικής παράταξης να αποφασίζει η δημοτική παράταξη της κάθε πόλης τον υποψήφιο. Αυτό άλλωστε συνέβη και με την Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση