Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Ι.Σ.Μ. για την εξέλιξη της πανδημίας στον νομό Μαγνησίας
Ο Ι.Σ.Μ. για την εξέλιξη της πανδημίας στον νομό Μαγνησίας

Ο Ι.Σ.Μ. για την εξέλιξη της πανδημίας στον νομό Μαγνησίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων 19 (Κορωναϊού) στον νομό Μαγνησίας.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η εκπεφρασμένη πλέον και δημόσια αγωνία των ιατρών που υπηρετούν στο Βόλου, λόγω του συνδυασμού της μεγάλης αύξησης εισαγωγής των περιστατικών από Κορωναϊό σε αυτό και της σοβαρής υποστελέχωσης του, ιδίως σε ιατρικό προσωπικό.

Το χειρότερο όμως είναι ότι διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της σοβαρής κατάστασης από τους αρμόδιους.

α σημειωθεί ότι δεν έχει καμία επίσημη , προκειμένου να συνδράμει  ως Ι.Σ.Μ. στη διαχείριση των προβλημάτων, που υπάρχουν.

Σε περίπτωση που ισχύουν οι διαπιστώσεις, θεωρούν  ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει,  με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην ορθή νοσηλεία των ασθενών στο .

 

Επαναλαμβάνεται για μία ακόμη φορά τη διάθεση του Ι.Σ.Μ. να προσφέρει στην αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης που δημιουργείται στο οσοκομείο Βόλου. Αναμένει από τους αρμόδιους και υπεύθυνους για την λειτουργία του Νοσοκομείου  (διοίκηση 5ης Υ.ΠΕ. και Αχιλλοπούλειου ενικού Νοσοκομείου Βόλου) τη θεσμική τους πρόταση και πρόσκληση, προκειμένου να συνδράμουν  στο δύσκολο έργο των συναδέλφων , σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης προτείνουν να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πρόσκληση και υπό την ευθύνη του διοικητή της 5ης  Υ.Π.Ε. κ. Σερέτη, με την συμμετοχή της διοίκησης του Νοσοκομείου, του Ι.Σ.Μ., όλων των βουλευτών του νομού Μαγνησίας και των εκπροσώπων των ιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στην σύσκεψη αυτή πρέπει να καταρτισθεί σχέδιο αντιμετώπισης της σοβαρής κατάστασης που δημιουργείται στο Νοσοκομείο Βόλου με την αυξημένη νοσηλεία περιστατικών 19,  σε συνδυασμό με την μεγάλη υποστελέχωση, που υπάρχει.

Στο σχέδιο αυτό επιθυμούν να προσφέρουν με τον τρόπο που θα  ζητηθεί και τις δυνάμεις που διαθέτουν.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην από την Πανδημία COVID 19 είναι σοβαρά και θα επιδεινώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι αρμόδιοι για την στην περιοχή μας, ιδίως η 5η Υ.ΠΕ., πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες και τις ευθύνες τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση