Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ο Γιούνκερ δε μιλά στον Τσίπρα, ο Γκάμπριελ μιλά για Grexit
Ο Γιούνκερ δε μιλά στον Τσίπρα, ο Γκάμπριελ μιλά για Grexit

Ο Γιούνκερ δε μιλά στον Τσίπρα, ο Γκάμπριελ μιλά για Grexit

«Ο Έλληνς πρωθυπουργός υπέβλλε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Γιούνκερ αφού θεωρεί πως δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters.

«Η πλευρά της Αθήνας υποσχέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχει στείλει τις προτάσεις της, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ», συνεχίζει το δημοσίευμα που επικαλείται αξιωματούχου της Ε.Ε.

«Από την στιγμή που δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, δεν υπάρχει κάποιο θέμα προς συζήτηση», επισήμανε η ίδια πηγή.

Ο κ. Τσίπρας θα επέστρεφε στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, όμως ούτε αυτό συνέβη. Αντ' αυτού, στη συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων στην Βουλή, χαρακτήρισε παράλογες τις προτάσεις των δανειστών απορρίπτοντας τις, ενώ δε πλήρωσε και τη δόση στο , κάτι που όπως φαίνεται δεν άρεσε καθόλου στους δανειστές της χώρας, καταλήγει το Reuters.

 

Την ίδια στιγμή η ελληνική δεν μπόρεσε να… αποφύγει και τα «πυρά» του αντικαγκελάριοου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξή του προειδοποιεί την ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της.

Ερωτηθείς αν αναμένει σύντομα μία συμφωνία, ο Γκάμπριελ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten: «Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική . Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της».

Ο ίδιος είπε ότι το κλίμα σήμερα στην Γερμανία είναι υπέρ του να αφήσουν τους Έλληνες να βγουν από την ευρωζώνη.

«Αλλά αυτό ασφαλώς θα κόστιζε πολύ», σημειώνει και προσθέτει ότι η θα παραμείνει μέλος της ό,τι κι αν συμβεί.

«Επομένως, θα συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια», σχολιάζει ο Γκάμπριελ.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι της Γερμανίας αλλά και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, άσκησε κριτική εναντίον του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Το πρόβλημά του είναι ότι δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Προτιμά να τα ακουμπήσει στους ώμους των ευρωπαίων φορολογούμενων. Αλλά αυτό δε θα λειτουργήσει».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση