Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ο Γιούνκερ δε μιλά στον Τσίπρα, ο Γκάμπριελ μιλά για Grexit
Ο Γιούνκερ δε μιλά στον Τσίπρα, ο Γκάμπριελ μιλά για Grexit

Ο Γιούνκερ δε μιλά στον Τσίπρα, ο Γκάμπριελ μιλά για Grexit

«Ο υπέβαλλε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Γιούνκερ αφού θεωρεί πως δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters.

«Η πλευρά της ς υποσχέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχει στείλει τις προτάσεις της, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ», συνεχίζει το δημοσίευμα που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Ε.Ε.

«Από την στιγμή που δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, δεν υπάρχει κάποιο θέμα προς συζήτηση», επισήμανε η ίδια πηγή.

Ο κ. ς θα επέστρεφε στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, όμως ούτε αυτό συνέβη. Αντ' αυτού, στη συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων στην , χαρακτήρισε παράλογες τις προτάσεις των δανειστών απορρίπτοντας τις, ενώ δε πλήρωσε και τη στο , κάτι που όπως φαίνεται δεν άρεσε καθόλου στους δανειστές της χώρας, καταλήγει το Reuters.

 

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να… αποφύγει και τα «πυρά» του αντικαγκελάριοου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξή του προειδοποιεί την Ελλάδα ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της.

Ερωτηθείς αν αναμένει σύντομα μία , ο Γκάμπριελ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten: «Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της».

Ο ίδιος είπε ότι το κλίμα σήμερα στην Γερμανία είναι υπέρ του να αφήσουν τους να βγουν από την ευρωζώνη.

«Αλλά αυτό ασφαλώς θα κόστιζε πολύ», σημειώνει και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ό,τι κι αν συμβεί.

«Επομένως, θα συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια», σχολιάζει ο Γκάμπριελ.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας αλλά και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, άσκησε κριτική εναντίον του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη .

«Το πρόβλημά του είναι ότι δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Προτιμά να τα ακουμπήσει στους ώμους των ευρωπαίων φορολογούμενων. Αλλά αυτό δε θα λειτουργήσει».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση